Číšník Mirek skončil poté, co ho v restauraci v centru Prahy brutálně zbili cizinci, na jednotce intenzivní péče s vážnými zraněními. Jeho rodina byla z celé situace v šoku. „Když pracujete jako agent nebo hasič, s potenciálním nebezpečím počítáte. V gastroprůmyslu to tak ale není,“ řekl podle serveru AD.nl kamarád a zástupce číšníka, jenž mu zprostředkovává kontakt s okolním světem.

Nyní se přátelé a příbuzní zmláceného číšníka rozhodli vypravit do Nizozemí, aby pachatele „vyšetřovali na vlastní pěst“, sdělil zástupce agentuře ANP. Co přesně ale pátráním mají na mysli, neobjasnili. „Miroslav ví přesně, co děláme,“ dodal rodinný mluvčí. 

Mirek je nyní ve stabilizovaném stavu, utrpěl ale krvácení do mozku a trojnásobnou zlomeninu čelisti. „Kvůli ranám do hlavy skoro zemřel. Byl jen krůček od smrti a přežil jen díky obrovskému štěstí. Psychicky na tom také není dobře. Jediné, co teď chce, je uzdravit se a vrátit se ke své rodině. Uzdravení ale potrvá minimálně rok,“ dodal jeho zástupce.

Dva ve vazbě, tři s podmínkou

Číšníka zmlátilo sedm cizinců poté, co je 21. dubna večer z restaurace vykázal, protože seděli u rezervovaného stolu s vlastními nápoji. Brutálně se do něj pustili přímo před zraky několika desítek šokovaných svědků, kteří v restauraci a jejím okolí trávili jarní sobotu.

Policisté poté zveřejnila otřesné záběry s fotografiemi cizinců, díky kterým se je podařilo zadržet o dva dny později na letišti. Dva z nich, bratry Arashe a Armina N., soud poslal za těžké ublížení na zdraví do vazby, další tři propustil s osmiměsíční podmínkou a vyhoštěním na pět let. Zbylí dva obviněni nebyli – podle policie se incidentu spíše snažili zabránit.

Video
Video se připravuje ...

Číšník cizince upozornil, že nemohou pít vlastní alkohol. Ti ho surově zkopali. tv Joj

Fotogalerie
53 fotografií