Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Český turista zahynul v Asii: Roman (†27) při odlivu skočil po hlavě do moře

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
8. května 2018
17:22

Tragicky skončila dovolená na Filipínách pro sedmadvacetiletého českého turistu. Roman S. chtěl podle místních médií skočit z terasy baru do moře, ale neuvědomil si, že je odliv. Turista narazil hlavou do skály a v nemocnici zraněním podlehl.

K tragédii došlo v sobotu 5. května kolem desáté večer místního času ve městečku Moalboal na ostrově Cebu. Roman S. (†27) tu podle portálu Phillipines Lifestyle vydatně popíjel se svými třemi kamarády, když dostal velmi hloupý nápad. Čech odešel na toaletu a poté, aniž by někomu něco řekl, se rozeběhl a skočil po hlavě z terasy baru do moře.

Podle místních médií se turisté u baru osudného rána při přílivu koupali a Čech se zřejmě domníval, že tu bude stále stejně vody. Neuvědomil si ale, že nastal odliv a při skoku si vážně poranil hlavu o skály. Romana ještě převezli do nemocnice v Badianu, lékaři už mu ale bohužel nedokázali pomoci.

Případem se nyní zabývá policie, která už vyloučila cizí zavinění. Vyšetřovatelé nyní zjišťují, jestli podnik mohl nějak tragédii zabránit. Místní úřady mezitím vyzvaly všechna turistická zařízení, aby na své hosty dávaly dobrý pozor a zajistily jejich bezpečí.

salto ( 10. května 2018 07:56 )

Obohatil lidský genofond tím, že se z něj vyřadil

Limone ( 9. května 2018 16:36 )

Tomu se říká "skok do tmy".

dyskrymynaclja ( 9. května 2018 09:46 )

Redbul mu nedal křídla?

corict ( 9. května 2018 09:11 )

Nesnasim ty kecy - zemrel mlady clovek, litujte mladeho zivota... Mladych lidi je na svete nespocet a umiraji za daleko nespravedlnejsich podminek a co? - jeden blby hejsek v produktivnim veku co je king, ze odjel na dovolenou, svet nespasi. Ja jsem taky mlada a nevrham se po hlave z balkonu jen abych si dokazala jak jsem dulezita, ze jsem u more. Takze to byl naprostej debil a dobre mu tak.

bobou ( 9. května 2018 06:34 )

Pro ty pisálky dole... debil, nedebil... mladická nerozvážnost posílená alkoholem jej stála život. Hlavně zemřel mladý člověk R. I. P.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání