Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

„Dvoubarevná modelka“: Jsem lidská chiméra. V děloze se do mě vtělilo mé vlastní dvojče

Autor: DH - 
12. května 2018
07:00

Americká modelka Taylor Muhl má na těle zajímavý úkaz. Její kůže jako by se na břiše dělila na dva různé odstíny. Nyní jí doktoři konečně řekli, co doopravdy stojí za jejím abnormálním vzhledem.

„Máte chimérismus.“ Tak přesně tohle uslyšela Taylor Muhl, americká modelka, když jí doktoři v jejích dvaceti letech konečně objasnili, proč je její tělo tak zvláštní.

Nemoc, která nese název po mytologickém stvoření jménem Chiméra, jež má lví hlavu, kozí tělo a ocas hada, způsobilo to, že Taylor ještě v děloze umřelo dvojče, které se pak vstřebalo do jejího těla.

V důsledku toho má tak nyní modelka dvě sady DNA, krevních buněk i dva imunitní systémy.

Všechny tyto příznaky jí celý život komplikují zdravotní stav, choroba je však tak vzácná, že doktoři dlouho nemohli přijít na to, co vlastně Taylor trápí.

Nemoc se však projevuje i na zevnějšku jejího těla, kdy jí trup půlí téměř přesná přímka. Na jedné straně těla má kůže modelky odlišnou barvu než na straně druhé. To samozřejmě způsobovalo Taylor i sociální problémy, především v dospívání.

„Když jsem vyrůstala, nikomu jsem o mé druhé barvě těla nic neřekla. Jediní lidé, kteří o tom věděli, byli pravděpodobně moji nejbližší přátelé a rodina. Všude na veřejnosti jsem to vždy skrývala,“ řekla pro Barcroft TV modelka pocházející z Los Angeles.

„Každý doktor mi vždy tvrdil, že moje druhá barevná pigmentace je jen mateřským znaménkem. Většina doktorů ani v dnešní době neví o chimérismu, protože je to tak vzácné,“ dodala Taylor.

Jak je ale možné, že matka dívky neměla sebemenší tušení o druhém dítěti v její děloze, než se vstřebalo do těla Taylor? Podle jejích slov za to může fakt, že chtěla mít naprosto přirozené těhotenství, bez ultrazvuků a podobných věcí.

Jediné, co jí bylo v dětství podezřelé, bylo to, že se Taylor údajně vždy chtěla oblékat přesně, jako její nejlepší kamarádky. Stále se také maminky vyptávala, kde má sourozence, byť žádného neměla.

Taylor se během života snažila abnormality zbavit, protože se chtěla naplno věnovat práci modelky, ale pokusy o laserové odstranění byly marné, bolest nešla překonat.

Myslím, že moje první odstraňování bylo tak bolestivé, že mě to přivedlo k slzám. Doktor chtěl, abych se vrátila na další sezení, ale já jsem jasně řekla, že neexistuje,“ svěřila se modelka.

Po celoživotním skrývání se modelka minulý rok rozhodla konečně veřejně ukázat svou odlišnost. „Měla jsem veliký strach, že když ukážu svůj trup v práci nebo na snímcích, nikdo by se mnou už nechtěl pracovat. Nebo bych si nemohla sehnat práci jen proto, že jsem jiná.“

Krok se nakonec ukázal jako správný, protože zvláštní vzhled těla Taylor naopak přilákal další a další fotografy k práci s ní.

„Mé poselství světu je takové, ať si nenecháte nikdy nikým říct, že nemůžete dělat něco, nebo nemůžete být někým, kým chcete být,“ dodala.

Video: Misska Nikol Švantnerová: Štíhlé a pevné tělo nemám zadarmo!

Video  Misska Nikol Švantnerová: Štíhlé a pevné tělo nemám zadarmo!  - Markéta Reinischová, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

 

illyria ( 12. května 2018 16:17 )

No, někdo by použil trochu makeupu a někdo s tím leze do médií...

naidka ( 12. května 2018 10:15 )

To vstřebané dvojče byl zřejmě indián.

naidka ( 12. května 2018 10:12 )

To jsou ty hluboké myšléénky, které běžný občan nevymyslí, jenom někdo opravdu výjimečný.

naidka ( 12. května 2018 10:03 )

A že se jí ten chimérismus stěhuje z jedné poloviny těla na druhou.

Zobrazit celou diskusi