Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

S pistolí v ruce zaútočil na děti před školou: Máma policajtka ho zabila jednou ranou

Autor: dce - 
14. května 2018
15:56

Zloděj z brazilského Sao Paula si nevybral zrovna dobře, když se rozhodl s pistolí v ruce přepadnout skupinku žen s dětmi, které zrovna stály před místní školou. Jednou z matek byla totiž policistka, která neváhala, vytáhla pistoli a když se muž přiblížil, střelila ho rovnou do hrudníku. Zloděj později v nemocnici zemřel.

Celou událost natočila bezpečnostní kamery u školy. Na záběrech je jasně vidět, jak ke skupině žen s dětmi přistupuje muž s pistolí v ruce. Mezi nimi ale byla i policistka Katia da Silva Sastre (42). Ačkoliv byla mimo službu, zbraň měla u sebe a nebála se ji proti útočníkovi použít.

Na muže, který byl později identifikován jako jednadvacetiletý Elivelton Neves Moreira, třikrát vystřelila z velké blízkosti a zasáhla ho do hrudníku a nohy. Moreira překvapeně padl k zemi, ale ještě stačil vypálit dva výstřely, než ho Katia zneškodnila.

Ačkoliv zloděj později v nemocnici zemřel, Katia byla za svůj hrdinský čin oceněna. „Před chvílí jsem byl na policejní stanici 4. speciální pořádkové jednotky, kde jsem udělil ocenění jedné velice výjimečné matce: desátníku Katie Sastre. Její odvaha a přesnost zachránila včera ve dveřích školy několik matek s dětmi,“ uvedl brazilský guvernér Márcio Franca.

„Nevěděla jsem, jestli vystřelí na děti, matky nebo ochranku školy,“ popsala Katia. „Myslela jsem jen na to, že musím ochránit ty matky s dětmi, ale i sebe a svou dceru.“

rada42 ( 15. května 2018 14:24 )

Takhle to má vypadat... Gratuluji...

mikimaus321 ( 15. května 2018 08:23 )

Česká policie by jsi měla pouštět tohle video pokaždé při néstupu do služby!!!!!!!!!!!!!!!!!!

diskutujici ( 15. května 2018 07:13 )

Jojo, u nas by byla taky "ocenena".

europa ( 15. května 2018 06:56 )

subo ( 15. května 2018 05:10 )

 Z te cestin jaziku by me j.eblo, strilela z velke blizkosti atd..redaktore redaktore, to vam ten automaticky prekladac ale dava....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání