V ulicích Kolovrat jsou oranžové kontejnery už čtvrtým rokem. Jejich umístění každoročně přináší kýžené ovoce všem potřebným. Jen loni se ze dvou kontejnerů ve čtvrti dokázalo nashromáždit a znovu zužitkovat 14 tun použitého textilu. Ten posléze firma Potex přerozdělila mezi potřebné.

Nezištná pomoc potřebným

„Rádi bychom poděkovali všem za spolupráci,“ uvedla manažerka společnosti Potex Veronika Knoblochová. „Od organizací, kam oblečení směřuje, dostáváme pravidelně zpětnou vazbu k darovanému textilu a dle jejich instrukcí upravujeme skladbu vytříděného oblečení.“

Za loňský rok se podařilo roztřídit 2 242 tun použitého oblečení. Ačkoliv by se mohlo zdát, že 14 tun z jedné neveliké pražské čtvrti je při celkové hmotnosti jen „jako zrnko písku na pískovišti“, není tomu tak. Lidé, kteří mají nouzi, zvláště v zimních měsících, vezmou rádi zavděk vším, co naopak lidé, kteří v nouzi nejsou, už nepotřebují. Pomoci můžete i vy, využitím jednoho z více než 500 kontejnerů na území Prahy a jejího bezprostředního okolí. A nemusí se jednat jen o nepotřebné oděvy. Svou druhou šanci si zaslouží i hračky, drobný bytový textil či lůžkoviny.