Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Martin chtěl radu, jak získat peníze na vozík pro dceru: Za pár dní lidé poslali čtvrt milionu

Martin poprosil o radu, kde sehnat peníze na vozík pro dceru: Za pár dní lidé poslali čtvrt milionu
Martin poprosil o radu, kde sehnat peníze na vozík pro dceru: Za pár dní lidé poslali čtvrt milionu  (Autor: Reprofoto Twitter)
Autor: dce - 
23. května 2018
14:17

O lidské dobrotě se v uplynulých dnech mohl přesvědčit Martin Bugner. Minulý týden požádal na sociálních sítích o radu, kde sehnat peníze na skládací elektrický vozík pro dceru. Teď má na účtě čtvrt milionu a lidi prosí, aby peníze neposílali jemu, ale jiným, kteří je také potřebují.

Martin Bugner sdílel na svém Twitteru nevinný dotaz, který strhl vlnu solidarity mezi Čechy. "Potřebuji sehnat pro dceru 60 tisíc na skládací elektrický vozík, který by ji částečně zbavil závislosti na nás rodičích a nám výrazně ulevil. Nějaký tip mimo nadace?" ptal se minulou středu svých internetových přátel. Vozíček si jeho dcera Lenka ten den vyzkoušela a podle všeho se jí moc líbil, i proto jí ho chtěl dopřát.

Už v pátek po četných reakcích okolí založil transparentní účet, na který do úterního rána lidé poslali téměř 300 tisíc korun! „Myslel jsem si, že mi lidé budou spíš radit - co a jak. Nežádal jsem o peníze, řekl jsem, že potřebuju poradit,“ řekl Bugner serveru iRozhlas.cz.

Než se v pátek vrátil domů z Prahy, kam jel založit transparentní účet, bylo na něm už dost peněz na vozík, lidé ale posílali dál. "Sedím u počítače s otevřenou hubou a... Nevím, kdy mám zakřičet: 'Twittere, už dost!' Pořád nemohu uvěřit vlastním očím. Všem moc děkujeme. Jste úúúžasní. Pocity jsou smíšené. Určitě pomůžeme i někomu jinému. To nechám na Lence," napsal ještě ten večer na Twitteru.

Rozhlasu Bugner řekl, že by Lence mohli koupit i další věci, rozhodli se ale peníze poslat potřebnějším. V konverzaci na Twitteru pomoc přislíbil i Miroslav Topolánek či Miroslav Kalousek.

jany ( 23. května 2018 15:40 )

libi se mi, ze poslou dal to, co je navic

Zobrazit celou diskusi