Odejde jako hrdinka. Kulky, které měly patřit její pacientce Martině Kaiserové alias Sandře Černodrinské (29), skončí v jejím těle. Takový odchod nemohl být jednoduchý ani pro představitelku Andrey Kláru Cibulkovou.

Jak hodnotíte poslední chvíle v Ordinaci?

Nemoc, spinocerebelární ataxii, jsem měla předepsanou od začátku, takže jsem od první chvíle počítala s tím, že konec může kdykoliv přijít a scénáristé té nemoci mohou využít, ale tenhle odchod mě překvapil. Na druhou stranu rozumím tomu, jak to scénáristé a dramaturgové mysleli. Andrea byla za hrdinku. To, že neodchází jako troska někde v ústavu jatá tou nemocí, dává smysl. Studovala jsem následky téhle nemoci, není to hezké. Vlastně děkuju za to, že jsem mohla odejít středem a hrdinsky. Zůstala hrdinkou do konce. 

Jaký to byl pocit mít při natáčení střelby na sobě výbušninu?

Byl to zvláštní pocit. Nikdy jsem to nezažila. Aby bylo vidět, že mě postřelili, měla jsem takové destičky s výbušninou na břiše. Upozornili mě, že se nesmím chytat za břicho, abych si nezranila ruku. Mohla bych si způsobit velkou popáleninu. Ale ujistili mě, že když tohle dodržím, že si nemůžu ublížit. Zevnitř je destička, takže jsem cítila takový tlak.

Ale bylo vidět, že jste se při výstřelu lekla. Vypadalo to, že vás to skutečně bolí..

Lekla jsem se té pistole, ale nebolelo nic. Výsledek jsem už viděla a vypadá to dobře, tak mám radost.  

Jaká byla nejnáročnější scéna v Ordinaci?

Ta dnešní střílečka byla hodně zajímavá. A také se mi vybavuje pád z balkonu před dvěma lety. Jednou jsem dokonce utíkala z hrobu, když mě kolega Pavel Soukup chtěl zakopat. A výbuch varny na začátku letošního roku byl velký! Vždycky věřím pyrotechnikům, že to mají pod kontrolou a že není čeho se bát. Mě tahle natáčení bavila moc.  

Diváky Ordinace v růžové zahradě 2 čeká jeden z nejdramatičtějších dílů už dnes ve 20:20.

Fotogalerie
47 fotografií