Prestižní cenou Zlaté palmy korunovaný podnik se v Cannes jako obvykle odehrál v květnu necelé dva měsíce před českým mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech. Jako vždy jej provázela diváky dychtivě sledovaná exhibice slavných hereček a modelek na rudých běhounech slavnostních akcí i v civilních momentech dne.

 Dráždivě vystavená ňadra, nohy a leckdy kalhotky v hlubokých rozparcích rób. Záměrná i nechtěná nahota. Občas nevkus, v případě Kristen Stewart vzpoura vůči etiketě, pád skvělé herečky Helen Mirren, munice erotiky českých modelek Petry Němcové a Evy Herzigové. Doprovodné večírky sponzorů, módních domů, tichý souboj luxusních značek fashion Olympu. To vše a mnohé jiné bylo na Azurovém pobřeží v Cannes k vidění.

 Nakolik atraktivní divadlo poskytnou festivalové Karlovy Vary, se teprve ukáže. I ony se stanou jevištěm přitažlivého panoptika osobností, hvězdiček i hvězd showbyznysu včetně společenských přísavek.

Tolik světově slavných tváří se tu zdaleka nevyskytne, ale i zde se červené tepichy spolu s kolonádou stanou pomyslným módním molem dávajícím šanci upoutat šarmem, jedinečností, stylem. Cannes budiž českým divám inspirativním příkladem jak ano a možná ani ne. Doufejme, že černé róby v převaze nebudou, ledaže by i dámy v tuzemsku stejně jako v Cannes Marion Cottilard, Salma Hajek, Cate Blanchet a další jiné celebrity jimi vyjádřily podporu genderovému boji za ženská práva.

Penelope Cruz: Architektura střihu

Světová, Madonnou Madridu přezdívaná španělská herečka vsadila na kreaci od módního domu Dior a rozhodně nebyla jediná. Model bílých šatů upoutá v podpaždí k živůtku nasazenými rukávy a především obdivuhodně střiženou a naskládanou sukní do zvonu.

1

Penelope Cruz vyrazila na filmový festival.
Autor: archiv Blesku

Diana Kruger: Ležérnost civilu

Slavné tváře jsou sledované nejen na rudých kobercích. Patří k nim i tato bývalá modelka a německá herečka zachycená hned na letišti. Luxusní kabela Fendi a sladce růžový svrchník jsou ve vtipném kontrastu s čepicí, děrovanými džínsy a sandály. Jen pruhovaná blůza v outfitu příliš neladí.

2

Herečka Diane Kruger vyrazila do Cannes.
Autor: archiv Blesku

Milla Jovovich: Akcent kovu a krystalů

Slavná rodačka z Kyjeva, herečka, modelka, zpěvačka i módní návrhářka okouzlila mimo jiných kreací i modelem od jedné z nejvýznamnějších módních značek Prada, jenž přitahoval pozornost nejen hlubokým dekoltem, ale i jedinečnou monumentálně působící výšivkou z robustních krystalů a kovu.

1

Mila Jovovich na červeném koberci v Cannes.
Autor: archiv Blesku

Jasmine Trinca: Poselství aplikace

Loni v Cannes obdržela cenu za nejlepší herecký výkon ve snímku Fornunata, jenž záhy poté prezentovala na festivalu ve Varech. V chladném a deštivém Cannes se letos halila do svrchníku, který především padne vysokým a štíhlým postavám. Aplikace ze sklíček, korálků a metalu je bezesporu velmi působivá, ale ne každá žena ji unese. I na této italské herečce si lze představit slušivější kreaci.

2

Jasmine Trinca v Cannes.
Autor: archiv Blesku

Amber Heard: Nenucená klasika

Vroubkovaný bílý nátělník, na tělo ulité černé džíny korunované vysokým opaskem, stejně barevné lakované polobotky, jako šperk zlatý závěs, plejáda prstenů, ale i kabela Fendi Peekaboo, jež outfit posunuje do luxusní polohy... Americká modelka a herečka Heard, která po roce manželství vydělala na náročném rozvodu se slavným Johnnym Deppem jmění, je skvělým příkladem ležérního, nadčasového a na kolonádu patřičného civilu.

1

Herečka Amber Heard.
Autor: archiv Blesku

Virginie Ledoyen: Jinak než obvykle

Francouzská herečka, jež se za hranicemi proslavila po boku Leonarda DiCapria ve vysoce rozpočtovém filmu Pláž, byla další z mnoha hereček, jež sáhly po Pradě, která byla spolu s Diorem, Valentinem, Albertou Ferretti a dalšími pár značkami jednou z nejvíce frekventovaných. Toaleta z vodově modrého opalizujícího hedvábí především oslovuje originálními pásy ze štrasů a kamínků, jež mají ve funkci ramínek a spojují látku na pažích.

1

Virginie Ledoyen v Cannes.
Autor: archiv Blesku

Isabel Goulard: Nenápadný luxus

Jistý pel elegance nepostrádá ani sportovní styling brazilské topmodelky, jedné z hvězdných andílků zn. Victoria’s Secret. Pod zadek spadající žerzejový kabátek s písmeny značící ikonickou zn. Fendi, nepřehlédnutelná luxusní taška, tenisky ve skvělém designu a v outfitu nenápadně legíny na bezpodmínečně štíhlých nohách jsou dalším tipem, co si nejen na přehlídku filmů v Karlových Varech zabalit pro neformální chvíle do kufru.

1

 

Modelka Izabel Goulart v Cannes.
Autor: archiv Blesku

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl?

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Fotogalerie
8 fotografií