Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kardivar, e-Lybra, Salvia: Co jsou zač přístroje, kterými šarlatáni kšeftují s poslední nadějí nemocných

  • Autor: Adam Jaroš - 
    28. 5. 2018
    12:10

    Šarlatáni z pražského institutu Aktip, díky jejichž umění „vykadíte“ i rakovinu, jsou pěkně drazí. A není se čemu divit. Za zázračné přístroje, které používají, museli vytáhnout z konta částky blížící se ceně osobního vozu. Podívejte se, na co lákají své klienty.

    Mercedes mezi těmito „udělátky“, přístroj e-Lybra, vzbuzuje kromě údivu i řadu otázek. Zatímco EKG, používané v ordinacích lékařů, výsledky poskytuje i bez napojení na podvědomí a kvantové energie, tento přístroj má obdoby jen ve fantastickém světě magie.

    Především díky amuletům, do kterých šaman s přístrojem dokáže začarovat schopnosti chránící vás prakticky před čímkoliv. „Jeho účinek je asi podobně měřitelný jako účinky homeopatie. To znamená, že na někoho to působí, někdo tvrdí, že to nic nedělá,“ tvrdí terapeut Aktip Marek Cihlář. Podle ceníku institutu vyjde vyšetření na 2300 korun. „Ale obecně je to o tom, že ti lidé chodí a pomáhá jim to,“ dodává Cihlář.

  • 1.e-Lybra

    Výrobce: WDS Ltd, Farma Lucies, 23 Colletts Green Road, Powick, Worcestershire WR2 4RY Velká Británie

    Cena: 9500 britských liber (280 tisíc korun) bez daně

    Balení obsahuje: 1x přístroj, 1x hadice s krystaly, 1x nabíječka, 3x CD se softwarem, 6x přívěsek ePendant, 1x kvantová hvězda (zelená placka zesilující efektivitu o 30 %), 1x USB kabel

    4993170:full:true:true

    Přístroj vymyslel v roce 1991 zvukař Victor Sims, který sám nosí „všemocný“ přívěsek na krku. Pomocí tzv. biorezonance prý komunikuje s energetickým polem člověka nebo i zvířete. Udělá analýzu a navrhne homeopatický lék, nebo dokáže dokonce vytvořit biorezonanční kapsli (nahranou do přívěsku ePendant), kterou člověk nosí u sebe a která působí na jeho energetické pole stejně jako daný lék.

    Přístroj prý umí do přívěsků nahrát i biorezonanční vzorce jako „obnov optimální funkci jater“, „eliminuj hepatitidu typu C“, „podej strychnin“, „ochraň před virem H1N1“ a další ze zhruba 330 tisíc různých předem připravených vzorců.

    Tohle o něm tvrdí v dokumentu: Připojuje se na podvědomí klienta a hledá v tom batohu, který si nosíme v sobě, ty věci, které jsou vhodné k odložení.

  • 2.Kardivar (Teslagraph, Healthexpress)

    Výrobce: Medical Computer System, 124460, Russia, Moscow, Zelenograd, passage 4922, 4-2

    Cena: 80 000 korun včetně daně, přikoupit si můžete systém pro neinvazivní screening srdce HeartVue za 143 tisíc korun.

    Pomocí elektrokardiogramu (EKG) a měření variability srdečního rytmu prý dokáže během pěti minut vyhodnotit aktivitu nervového a hormonálního systému. Opírá se prý o metody analýzy pulzu používané čínskou medicínou i ruskou kosmickou medicínou. Čtyřmi elektrodami na končetinách měří srdeční rytmus a počítačový program ho analyzuje a poskytuje diagnózu.

    Tohle o něm tvrdí v dokumentu: Vyšetří stav autonomního nervového systému.

    Kardivar (Teslagraph, Healthexpress) Výrobce: Medical Computer System, 124460, Russia, Moscow, Zelenograd, passage 4922, 4-2 Cena: 80 000 Kč včetně daně, přikoupit si můžete systém pro neinvazivní screening srdce HeartVue za 143 tisíc Kč. Kardivar (Teslagraph, Healthexpress) Výrobce: Medical Computer System, 124460, Russia, Moscow, Zelenograd, passage 4922, 4-2 Cena: 80 000 Kč včetně daně, přikoupit si můžete systém pro neinvazivní screening srdce HeartVue za 143 tisíc Kč. | archiv Blesku, google

    „Doktoři, vyděláte 239 tisíc“

    Součástí dokumentace na stránkách českého distributora Kardivaru je i excelová tabulka s výpočtem návratnosti investice do tohoto přístroje. Ordinacím, které přijímají 30 pacientů denně, slibuje zisk 239 tisíc korun ročně. Je až s podivem, že ho nemají v každé ordinaci.

  • 3.Salvia

    Výrobce: DanTek s.r.o., Na Lysinách 397/65, Praha- -Hodkovičky

    Cena: cca 47 tisíc korun (12 tisíc korun za přístroj + speciální pero Evolys za 2000 korun + speciální software na počítač za 33 000 korun)

    Řadu obtíží způsobuje zatížení organismu toxiny. Přístroj Salvia je v těle změří a vytvoří tzv. toxickou mapu organismu. A stačí mu k tomu jediný bod v dlani a sada ampulí od firmy Joalis. Na jejím základě se doporučí výživové doplňky od stejné značky. Stejná firma je i prodejcem přístroje v zahraničí.

    Salvia Salvia | archiv Blesku, Google

    Tohle o něm tvrdí v dokumentu: Přes autonomní nervový systém přes dráhu osrdečníku komunikuje s mozkem.

    Vynález Němce Wolfa?

    V dokumentu zazní, že přístroj Salvia vymyslel Němec Wolf. Skutečný německý doktor Reinhold Voll (1909-1989) zkoumal od roku 1935, kdy se stal lékařem, účinky elektřiny na lidské tělo a vodivost lidského těla. Našel 850 bodů, kde lidské tělo vodí nejlépe. Používal podobný přístroj k vyhledání těchto bodů a prováděl akupunkturu, jejíž účinek zvyšoval elektrickým proudem. Podle firmy Joalis je Salvia Vollův přístroj přepracovaný Helmutem Schimmelem.

    O přístroje už se zajímají úřady

    Ministerstvo zdravotnictví slíbilo, že nechá prověřit přístroje u Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). A také tak učinilo. „Mohu potvrdit, že v souvislosti s používáním přístrojů na klinice Aktip již dostal SÚKL od ministerstva zdravotnictví podnět k prošetření. SÚKL nyní podnět vyhodnocuje a na základě výsledků tohoto vyhodnocení učiní další kroky,“ říká PharmDr. Hana Šindelářová, tisková mluvčí SÚKL.

    Potkalo to i vás? Setkali jste se s podobnými „léčiteli“, kteří si na nemoci a zoufalství postavili své podnikání? Připravili vás o peníze? Ozvěte se Blesku na telefon 724 249 000 nebo na e-mail tip@blesk.cz

    Vše o dokumentu Infiltrace: Obchod se zdravím najdete zde

johnjanovic ( 12. června 2018 08:54 )

Tak zrovna Kardivar je asi jediný z přístrojů, který je pokud vím uznán jako zdravotnický přístroj, tj nejen, že není škodlivý, ale také dělá co má. Existují i studie publikované v seriozní lékařské literatuře - např. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26674292. Problémem Kardivaru je interpretace výsledků a event. léčba - a tam je to už hraně medicíny. Pokud někdo preferuje a doporučuje Carnosine či jiné potravinové doplňky jako zázrak ... Blesk by si mohl všímat také jiné přístroje, které jsou podobné Lybře - např Diakom, Oberon, kondiční orgánový skener - to jsou skutečné perly diagnostiky

cocumysvole ( 28. května 2018 11:22 )

Dokud budou lidi který mají dost peněz a v hlavě prd, tak se šarlatáni dobře uživí. Co naděláš?

snehulak ( 28. května 2018 09:42 )

Přístroj se stejnými výsledky (tedy žádnými), dokáže sestavit každý hoch ze stavebnice mladý elektrikář. Ač nesnáším propagandu na 168hodinách, tentokrát ukázali "lékaře" (zvlášť tedy lékařku), kterou by nestačilo jen vyloučit z lékařské komory, ale rovnou by jí měli odebrat titul (jestli je to vůbec možné).

mandat ( 28. května 2018 09:34 )

Lekari v kapitalismu lidi neleci,ale pestuji si je jako pacienty.Driv se kazdy lekar snazil nemocneho uzdravit a poslat do prace. Dnes naopak z pacientu delaji pokusna zviratka a nici vedome lidem organy. Proto lidi se obraci na alternativni medicinu.

Zobrazit celou diskusi