Poprvé se Pošta pro tebe na obrazovkách objevila už v roce 2005 a od té doby několikrát zmizel a znovu se vrátil. První díly sice ještě moderovala Bára Kodetová (47), než byla nahrazena nadmíru empatickou Ester Janečkovou (45), ovšem hosty do pořadu s obálkami už tehdy obíhal »pošťák Ondra« v podání Martina Kavana (38).

Tehdy mu bylo pětadvacet a s tvářemi bez porostu a krátkým sestřihem působil ještě mladší. V terénu měl pak skoro vždy svou typicky červenou kšiltovku s logem pořadu.

Zatímco Ester jen několikrát změnila účes a dnes vypadá snad ještě mladší než na začátku, Ondrova image už se po letech proměnila a dnes působí víc jako rovnocenný parťák moderátorky, než jako mladé ucho. Dopomohly tomu především vousy, které si nechal narůst. Také vlasy už má delší a protkané stříbřitými nitkami šedin. Zkrátka jako většina mužů zraje s léty jako víno a pořad tak možná získal i o nějakou tu fanynku navíc.

Proč ne pošťák Martin?

Málokdo ale možná ví, proč se vlastně Kavan v rámci své role v Poště pro tebe jmenuje Ondra, i když ve skutečnosti je Martin. Může za to částečně jeho role Ondry Prchala v Rodinných poutech, v níž na sebe poprvé výrazně upozornil.

Seriál byl tehdy dost populární a lidé herce zkrátka znali jako Ondru, a tak mu jméno zůstalo i v Poště pro tebe, kterou měla na starosti stejná produkční firma. Ve skutečnosti má ale Kavan bratra Ondřeje (40) , který je také herec a zahrál si například násilníka Zdeňka v Ordinaci v růžové zahradě 2. „A já jsem dokonce jednou hrál v seriálu Světla pasáže a tam jsem hrál Martina a od té doby si nás pletou už úplně všichni,“ prozradil kdysi Českému rozhlasu Ondřej Kavan.

VIDEO: Jeden z nejsilnějších momentů Pošty pro tebe: Drsné shledání matky s dcerou

Video
Video se připravuje ...

Neveselé shledání matky s dcerou Česká Televize

Fotogalerie
31 fotografií