„Zjistila jsem, že mám rakovinu močového měchýře. Ta se pak rozšířila i do kyčelní kosti, která se zlomila. A pak jsem málem vykrvácela kvůli vředu v krku. Přes všechno jsem stále tady,“ svěřila se letos v lednu pro The Sunday Telegraph herečka se svou nemocí. Už tehdy s ní přitom zápolila celý dlouhý rok. 

Nemoc neuvěřitelným způsobem proměnila její vzhled, ovšem rodačka z britského Liverpoolu, která v 70. letech emigrovala do Austrálie a prorazila tam coby herečka hlavně díky rolím mrch a potvor v řadě seriálů, neztrácela naději. Do poslední chvíle věřila, že se uzdraví a znovu se vrátí před kamery. To se ale bohužel nestalo a Cornelia v pondělí vydechla naposledy.

Zemřela shodou okolností v nemocnici Royal North Shore Hospital v Sydney, kde přitom Frances v 70. letech natáčela kultovní seriál The Young Doctors. Smutnou novinu oznámil její syn Lawrence, který sdílel emotivní snímek maminky z nemocničního lůžka, „Miluju tě, mami,“ poslal jí vzkaz do nebe. 

Ještě před měsícem přitom pro maminku organizoval oslavu narozenin. „Máma měla ten nejlepší den, kdy ji obklopili někteří z nejbližších přátel. Bylo úžasné vidět ji zase se smát,“ uvedl tehdy pro New Idea. Cornelia známá coby moderátorka australského pořadu The Weakest Link či jako herečka ze seriálů Home and Away, Prisoner či Sons and Daughters se tak mohla se svými blízkými ještě naposledy rozloučit.

VIDEO:  Ani v Česku se smrtka hercům nevyhýbá. Připomeňte si sebevraždu Jiřího Laštovky (†39) z Ordinace: Před smrtí se drsně rozhádal s kamarádem!

Video
Video se připravuje ...

Sebevražda herce z Ordinace Laštovky (†39): Před smrtí se drsně rozhádal s kamarádem! Blesk TV

 

Fotogalerie
20 fotografií