Silné bouřky s přívalovými srážkami, krupobitím a nárazovým větrem zasáhly v sobotu odpoledne Semilsko, Bruntálsko, Šumpersko i Prahu. Místy napršelo při bouřkách více než 50 milimetrů srážek. Nepříznivé počasí zkomplikovalo také motoristickou slavnost Legendy 2018, která se od pátku koná na Výstavišti v Holešovicích. 

Organizátoři museli jeho následky likvidovat během večera i následné noci, aby areál připravili na nedělní den. Návštěvníci se tam mohou vypravit od devíti, kdy výstava otevřela své brány. „Návštěvníci mohou zhlédnout tisíc exponátů od motocyklů, automobilů, nákladních vozů až po závodní speciály, a to i přes nepřízeň počasí v podobě dešťových srážek v závěru sobotního dne,“ sdělili organizátoři akce.

Na milovníky aut a jejich historie v neděli čekají jízdní ukázky závodních vozů, FMX show Petra Piláta nebo prezentace významných modelů světových automobilek. Kochat se mohou i historickými unikáty Československa nebo padesátkou automobilových klenotů. „Mám nesmírnou radost, že jsem v pátek i sobotu měl možnost vidět tisíce nadšených fanoušků naší automobilové slavnosti, kteří tu s námi prožívají úžasnou atmosféru. Říkám to i přes fakt, že vrtochy počasí nám připravily o trochu více práce pro úspěšný zítřejší den,“ řekl ředitel automobilové slavnosti Lubor Kos. Program bude slavnostně ukončen v 17:00.

Tragédie v Motolském potoce

Silné lijáky v Praze napáchaly pořádnou spoušť a vyžádaly si jeden lidský život. Čtyři dobrodruzi se vydali do čtyřkilometrového labyrintu pod pražským Smíchovem a Košířemi hledat takzvané kešky. Voda ale zaplavila Motolský tunel a hledače spláchla. Tělo jedné mladé dívky našli záchranáři o několik hodin později u Palackého mostu, další se pohřešuje. Dvě osoby skončily v nemocnici.

Fotogalerie
19 fotografií