S řidičem traktoru (20), který nedal felicii bez technické přednost, se nekonalo soudní líčení. Soudce o jeho vině rozhodl trestním příkazem. „Spáchal přečin ublížení na zdraví. Uložil jsem mu pokutu 24 tisíc korun,“ uvedl soudce Jan Švígler. Za ublížení na zdraví přitom hrozily mladíkovi až čtyři roky vězení.

Jestliže pokutu nezaplatí, půjde na dva měsíce do vězení. S ohledem na okolnosti případu jsem neukládal ani trest zákazu řízení motorových vozidel. U řidiče traktoru se nejednalo o žádné hazardování. Bylo to lidské selhání, které se může stát každému,“ dodal Švígler s tím, že rozhodnutí je pravomocné.

Nehoda se stalo loni v létě na křižovatce u Meclova na Domažlicku. Řidič traktoru podle závěrů vyšetřování při vyjíždění z vedlejší silnice nedal na křižovatce přednost Škodě Felicii bez technické. „Vjel na hlavní silnici v době, kdy mu z levé strany přijíždělo osobní vozidlo. Došlo k nárazu osobního vozu do levé strany traktoru,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při bouračce se zranila celá osádka osobáku, tři dospělí (35, 26 a 25) a dvě malé holčičky (7 a 4). Nejhůře dopadla nejmladší Klaudinka. Ta utrpěla vážný úraz hlavy a v nemocnici nějaký čas bojovala o život, jen zázrakem přežila. Zraněná byla i její sestra Kájinka. 

Fotogalerie
16 fotografií