Dům nazvaný Slunečnice je zasazen do skalnatých kopců na pobřeží Costa Brava. Obyvatelům nabízí rozsáhlé výhledy na Středozemní moře. Autory návrhu, který zahrnuje inovativní způsob, jak do interiéru přinést více světla a přírody, jsou architekti Cadaval & Solà-Morales.

Dům se nachází na poloostrově Cap de Creus ve španělském městě Port de la Selva. Je to jedna z nejkrásnějších oblastí v zemi, ale bohužel také trpí extrémním větrem. Architekti se proto snažili vytěžit maximum z lokality a zároveň omezit nepříznivé přírodní podmínky.

Domov se rozkládá na dvou úrovních, což umožňuje, aby do útrob stavby proniklo více slunečního světla a diverzifikovalo výhledy do krajiny. Zelená střecha zajišťuje regulaci teploty v interiéru a splňuje nejvyšší environmentální normy.

Díky různě natočeným oknům lze panorama obdivovat hned z několika odlišných úhlů. Každý výhled je přitom navržen tak, aby poskytoval nejlepší pohled na obzor. Čistý, minimalistický interiér domu nabízí veškerý komfort, který ještě rozšiřuje spousta teras a venkovní bazén s výhledem.

Fotogalerie
13 fotografií