Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hasiči zachraňovali další dítě v zamknutém autě: Babička si prožila chvíle hrůzy

Autor: Slávka Červená - 
18. června 2018
19:34

Infarktový stav zažila v neděli odpoledne babička (57) dívenky (2,5). Zaparkovala v centru Zlína a na okamžik se vzdálila. Jenže klíče nechala v zapalování a vůz se zamknul. Její mobil s vnučkou tak zůstaly uvnitř.

Vnučka byla upoutaná v sedačce a teplota ve stínu se blížila 30 stupňům Celsia. „Rozrušená žena naštěstí nezazmatkovala. Půjčila si telefon od kolemjdoucí a vytočila linku tísňového volání 156. Za několik málo okamžiků tak na místo vyrazila motorizovaná hlídka Městské policie Zlín,“ uvedl zástupce ředitele strážníků Pavel Janík.

Ještě do příjezdu strážníků místem projížděla dodávka s mladými členy Sboru dobrovolných hasičů Drnovice u Valašských Klobouk. Nešťastná žena je proto požádala o pomoc a mladí hasiči nezaváhali. „S jejím souhlasem jeden z nich rozbil zadní okénko a členka (21) sboru se bez ochranného oděvu protáhla dovnitř a vozidlo otevřela. Mladá hasička se jen poškrábala od střepů v okně na zádech,“ dodal Janík.

Vše dopadlo dobře. Dívenka skončila v náručí šťastné babičky. Strážníci upozorňují: Některé typy vozů jsou vybaveny automatickým zamykáním, které po určité době samo uzamkne vůz. Určitě je dobré na tuto skutečnost nezapomínat, a pokud tuto funkci vaše auto má, neponechávejte při vystoupení klíč ve spínací skříňce, ale mějte jej vždy při sobě.

V létě je nebezpečné i zakrývání kočárku plenou.

DWEI ( 19. června 2018 05:29 )

Též mi je to divné. Když rozbijete okéno u řidiče nebo spolujezdce, tak stačí prostrčit ruku a auto otevřít. Nikdo nemusí přece se protahovat do auta....

M3arty ( 18. června 2018 21:40 )

Nejdrazsi okno z celeho boku dejte vybrat hasicovi a srandy kopec je na svete. Stacilo rozbit okno u ridice, ktere se jednoduse vymeni a nemusi se lepit. Ale takhle mame poskrabanou statecnou hasicku a ctyrikrat vetsi skodu, nez bylo potreba

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání