Za veškerou mužností stojí hormon testosteron. Jeho hladina ale v průběhu života kolísá. Každý to má jiné. Někdo je na vrcholu mužnosti ve 20, jiný třeba v 50.

Testosteron v těle

Testosteron je nejdůležitějším mužským hormonem. Muži mají díky němu typické mužské rysy - velké svaly, bohatou kštici, chlupy na hrudi a tváři či neustále chuť na sex. Za tím vším stojí testosteron.

Hladina testosteronu klesá

Bohužel jeho hladina postupem času klesá. Podle odborných studií dochází po 25 roku věku k úbytku testosteronu o 2 % ročně. To může být o 50 % méně testosteronu do 50 let! Proto starší muže trápí řídnutí vlasů, méně pevné svaly nebo snižující se libido. Většina z nich to považuje za běžné příznaky stárnutí, ovšem smířit se s tím rozhodně nemusíte!

Jak zvýšit hladinu testosteronu?

Hladinu testosteronu v těle můžete dlouhodobě udržet v normálu. Začněte nejprve v posilovně. Podle odborníků totiž pravidelné cvičení nejenže zabraňuje obezitě, ale také udržuje zdravou hladinu testosteronu v těle.

Po dobu 12 týdnů se skupina 41 mužů věnovala pravidelnému cvičení. Ti, kteří provozovali vysoce intenzivní trénink, měli po 12 týdnech vyšší hladinu testosteronu v krvi, než ti, kteří se věnovali méně intenzivnímu cvičení.

Pomoci může také vitamín D

Další studie zase objevila souvislost mezi vitamínem D a vyšší hladinou testosteronu v těle. Po celý rok odborníci sledovali skupinu mužů, která každý den doplňovala vitamín D3. Ať už se jednalo o doplňování pomocí slunečního záření, ryb, masa, vajec, kakaa nebo kokosu. A výsledek byl opět povzbudivý.

Zinek může mít pozitivní vliv

Další složkou, která pozitivně ovlivňuje hladinu testosteronu v těle, je zinek. U něj byl taktéž vědeckými studiemi zjištěn pozitivní účinek na hladinu testosteronu. Přirozeně jej najdete v rybách, mase, zelenině a ořeších.

Přírodní pomocník - Kotvičník zemní

Výčet přírodních pomocníků zdaleka nekončí. Další povzbudivou rostlinou je Kotvičník zemní. Ten je pro muže prospěšný nejen pro schopnost zvýšit hladinu testosteronu až o 30 %, ale také zlepšuje chuť na sex, podporuje libido, stimuluje normální erekci a příznivě ovlivňuje zdravý intimní život muže.

Jak jednoduše zvýšit hladinu testosteronu?

Nechce se vám celé dny jíst zelenina a ovoce? Chcete zvýšit hladinu testosteronu příjemnější cestou? Vyzkoušejte Zerex Ultragold, což je přírodní doplněk stravy, který podporuje dostatek testosteronu v každém věku. Najdete v něm všechny účinné látky spolu s Macou peruánskou, Schizandrou čínskou, Vitamínem B2, B6 a B12 a mědí.