Nabídka zněla lákavě, podezřelý se vydával za pracovníka celního úřadu. Vystupoval poměrně důvěryhodně a veškeré pochybnosti obchodu lačného muže rozptýlil.

Sejdeme se na celnici

Závěrečná transakce, tedy výměna peněz za zboží, měla proběhnout na Řípské ulici v Brně. Oba muži vystoupili z vozu a podvedený chtěl složit peníze na pokladně celního úřadu. Jenže tady došlo ze strany kupce k osudové chybě.

„Podezřelý svou oběť přesvědčil, že to udělá za něj a obratem mu přinese doklad, aby mohl najet autem do areálu pro zboží,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Místo celníka podvodník

Poškozený podvodníka ještě zahlédl, jak odchází směrem k budově celního úřadu. Když se muž delší dobu nevracel, snažil se jej zkontaktovat, ale marně. Muži zůstaly jen oči pro pláč, nezbylo mu nic jiného, než událost oznámit na policii.

Slabou náplastí mu může být, že kriminalisté získali videozáznam, na kterém je podezřelý „obchodník“ zachycen během schůzky v Olomouci. Ten je středního věku, v době setkání měl na sobě bílou košili, sluneční brýle, tmavé kalhoty.

„Pokud tušíte, o koho jde, uvítáme jakékoliv informace na lince 158,“ obrací se policejní mluvčí s žádostí o pomoc na veřejnost.

Fotogalerie
3 fotografie