Ta se představila jako matka osmiletého a desetiletého chlapce hrajících si opodál. „Přestože tvrdila, že je střízlivá, strážníci z jejího dechu cítili alkohol. Osmatřicetiletá žena následně přiznala, že vypila dvě deci vína,“ uvedla mluvčí městské policie Tereza Kadrnožková.

Dvě deci a bonbon = 3,23 promile

Údaj na displeji alkohol testeru po dechové zkoušce ale ukázal něco jiného. Matka chlapců nadýchala 3,23 promile. Navíc ani při opakované zkoušce hodnota nespadla pod tři promile! „Žena se dál hájila tím, že měla jen dvě deci vína a před chvílí si ještě dala bonbon,“ dodala mluvčí.

Pro hochy se nakonec dostavil příbuzný, který se zaručil, že chlapce odvede domů a postará se o ně, dokud matka nevystřízliví. Případ každopádně dostane na stůl orgán sociálně právní ochrany dětí.

Jako na běžícím páse

S opilými matkami na veřejnosti se na jižní Moravě v poslední době doslova roztrhl pytel. Strážníci ve Znojmě na konci května přistihli v parku matku dvouletého dítěte a jejího partnera, oběma v krvi kolovaly tři promile. V brněnském obchodním centru Vaňkovka zase našla ochranka namol opilou ženu (32) ve společnosti tříleté dcery.  Displej alkohol testeru ukázal 4,39 promile.   

VIDEO: Z ostudy kabát. Opilá matka v brněnské Vaňkovce.

Fotogalerie
6 fotografií