Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Milenecký vztah přeživší a obžalovaného: Matka řekla, co se dělo před vraždou v Doubici

Autor: dce - 
20. června 2018
16:08

Třetí den hlavního líčení ve věci vraždy v Doubici přinesl mnoho nových informací o vztahu mezi jednotlivými aktéry. Obžalovaný Martin Ch. (35) měl po několika hodinách mučení uškrtit teprve 14letou dívenku, její o dva roky starší kamarádku málem zabil také. Ve středu před soudem promluvily matky obou obětí a vyjevily skryté skutečnosti.

Před polednem předstoupila před soud matka přeživší dívky (16) a mnoha sděleními šokovala soudní síň. Přiznala, že dlouhou dobu vůbec netušila, že její dcera s více než dvakrát starším mužem udržuje milenecký vztah.

„Vztah byl přátelský, až do září, kdy se to stalo. Do roku 2017 jsem nepředpokládala, že jsou milenci. Neměla jsem důvod myslet si něco špatného,“ prohlásila žena hned v počátku výslechu. Dcera jí navíc prý ze začátku nepřiznala, že přespává právě u Martina Ch.

Zpočátku v něm viděla pozitivum, protože její dceru motivoval ke studiu a byl na ni hodný. Nikdy si na ní ani nevšimla jakýchkoliv známek násilí. To, že dceři kupoval věci, jí ale prý vadilo. Po činu jí navíc poslal 16 tisíc korun, které použili na výdaje za koně.

„Bylo mi hrozně, když jsem zjistila, jakému člověku jsem ji svěřila. Pro mě bylo hrozně těžké pochopit a srovnat se s tím, co se stalo. Spíš bych pochopila, kdyby ji někdo napadl na ulici, ale že jí ublížil člověk, který ji znal a kterému jsem ji svěřila...,“ dodala matka.

Martin Ch. je obžalován z vraždy a pokusu o ni. Jeho oběťmi byly 14letá a 16letá dívenky, které hodiny mučil, svazoval a škrtil. Právě škrcení mladší z nich nepřežila. Obžalovaný před soudem řekl, že je mu líto, co se stalo, popírá ale vražedné úmysly a tvrdí, že šlo o nehodu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání