Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Polykat, nebo nepolykat? Vědci to vyřešili za nás!

  • 26. června 2018 | 06:00

    Výron semene v mnoha ženách vyvolává odpor a nedokážou si představit, že by tento projev partnerovy touhy dokázaly spolknout. Jiné dámy nemají s polykáním semene během orálního sexu vůbec žádný problém. Semeno do sebe ovšem můžete dostat i jinak, tedy během běžného pohlavního styku. Takže nezoufejte, jeho pozitivní účinky můžete vstřebat i vaginou.

  • Semeno je přírodní antidepresivum


    Autor: iStock
    Sex sám o sobě vyčaruje úsměv na tváři, ale studie, kterou prováděli na univerzitě v Albeny, ukázala, že ženy, které mají sex bez kondomu, mají nižší sklony k depresím. Studie se zúčastnilo tři sta studentek. Vagina absorbuje látky obsažené ve spermatu tak rychle, že v krvi jsou měřitelné už za pár hodin. Tyto látky, zdá se, působí proti depresím. V každém případě je dobré dbát na bezpečnost sexu, bez kondomu pokud možno spát jen s ověřeným partnerem.

  • Pomáhá usnout


    Autor: shutterstock
    Po vášnivém milování jste jistě tak unavení, že usnout mnohdy není vůbec problém. Semeno navíc obsahuje melatonin, jenž má pozitivní vliv na relaxaci a spánek. Sperma, které během sexu spolknete nebo absorbujete přes vaginální stěny, bude tedy lepší než prášek na spaní.

  • Vitaminová bomba


    Autor: shutterstock
    Jedna lžička spermatu obsahuje přes dvě stovky proteinů, několik vitaminů a minerálů. Najdeme v něm vitamin C, kalcium, fruktózu, laktózu, magnesium, fosfor, draslík, vitamin B12 a zinek. Hodnoty, v jakých jsou tyto prvky ve spermatu obsaženy, kolísají s věkem a zdravotním stavem muže. Zinku obsahuje pokaždé docela dost, a jelikož je to antioxidant, zpomaluje projevy stárnutí.

    Podívejte se, co radí profesionálky o orálním sexu:

    Video se připravuje ...
    Chcete být bohyní orálního sexu? Nechte si poradit od profesionálek • VIDEO: youtube.com/SimplePickup

  • Snižuje krevní tlak


    Autor: shutterstock
    Studie, kterou zveřejnil americký časopis American Journal of Obstetrics & Gynecology, tvrdí, že pravidelné polykání semene může snížit krevní tlak. Ženy, jež polykají, prý mají mnohem nižší pravděpodobnost, že u nich dojde k preeklampsii, tedy komplikaci, která se dostavuje během těhotenství a jejíž součástí je také extrémně vysoký krevní tlak.

  • Přírodní ochrana proti ohni


    Autor: shutterstock
    Tento poslední bod neprokazuje zdravotní bonus. Jen perlička na závěr: v roce 2013 se objevila studie, která poukazuje na fakt, že sperma může být použito také jako ochrana proti ohni. Zkoumalo se zatím sperma herinků, které se ve vysokých teplotách mění na jakousi keramiku připomínající hmotu. Zjišťuje se, zda by se tyto látky nedaly přidávat do materiálu na výrobu ochranného oblečení pro hasiče.

Diskuse ke článku
.