K naprosto neuvěřitelnému jednání se uchýlila 40letá novopečená matka. Pouhý den poté, co ji s ani ne dvoutýdenním miminkem pustili z porodnice, se zpila do němoty. Chlapečka přitom měla celou dobu u sebe! „Přes svůj stav žena odmítala dítě svěřit otci. Držela ho v náruči a velmi nejistě se pohybovala po místnosti. Situace se vyhrotila až do stavu, kdy se o dítě začali rodiče přetahovat,“ popsala nezodpovědné chování čerstvých rodičů mluvčí pražských strážníků Michaela Teplá. 

Městská policie musela situaci uklidnit, na místo se také dostavila Policie ČR. „U čtyřicetileté ženy bylo orientační dechovou zkouškou zjištěno téměř 1,5 ‰ alkoholu,“ dodala Teplá. Opilý byl ale i otec dítěte - ten nadýchal 0,35 promile. Na místo dorazila také sociální pracovnice, která novorozeňátko nechala z obavy o jeho zdraví převézt do nemocnice.

Opilá matka v Kolovratech

Není to jediný případ silně opilé matky, který strážníci o víkendu museli řešit. Další našli spát v Kolovratech na vlakové stanici. 30letá žena byla po probuzení zmatená a u sebe měla přibližně čtyřletého synka. „Strážníkům sdělila, že se vrací z jedné oslavy, kde vypila skoro dvě lahve vodky,“ sdělila Teplá. Nezodpovědná matka nadýchala 2,6 promile.