Neštěstí se stalo v pondělí večer. „Je to spíš takový přechod přes koleje, autem neprojedete, jenom pěšky nebo na kole,“ řekl jeden z místních.

Právě tam chlapečka v pondělí večer srazil projíždějící rychlík. „Utrpěl zranění neslučitelná se životem, byla nařízena soudní pitva,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Příbuzná dítěte se údajně na místě zhroutila. „V rámci výjezdu jsme do zdravotnického zařízení převezli jednu ženu (42),“ řekl mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Zdrcení lidé

Krutá zpráva se mezi místními rychle šířila. „Vždyť to bylo batole, sotva začalo běhat. Rodiče jsou moc hodní lidé, je to hrozné,“ rozplakala se Hana Pilousová (71).

„Nikdo nevíme, jak se to stalo, jestli třeba mohl vyběhnout ze zahrady. Ptala jsem se ráno jednoho chlapce tady od hasičů, ale řekl, že o tom nechce mluvit, jel tam k tomu, bylo to strašné,“ dodala Pilousová s tím, že všemi neštěstí velmi otřáslo.

„Dozvídáme se to postupně jeden od druhého, všichni jsme z toho špatní. Ve vlaku dnes dokonce říkali, že to byl dospělý chlap, a ono přitom malé dítě,“ otřásla se při tom pomyšlení starší žena. 

Policie šetří

„Oznámení o této zvlášť nešťastné události jsme přijali od záchranné služby. Další příčiny a okolnosti úmrtí dítěte jsou předmětem dalšího prověřování. Bližší informace s ohledem na rodinu a věk oběti sdělovat nebudeme,“ uvedla Kořínková.

Fotogalerie
7 fotografií