Když u Hany začala ve třinácti letech anorexie, byl jejím hlavním spouštěčem vliv okolí, které jí říkalo, že je tlustá. „Bohužel byla jsem na to citlivější, takže jsem si začala to všechno brát a měla jsem pocit, že nejsem dostatečně dobrá v ničem,“ řekla herečka pro iDnes.

Herečka se s anorexií potýkala několik let. Až v jejích dvaceti letech se to začalo zlepšovat. Hanka měla velké štěstí, jelikož jí prý ze všeho pomohla láska, když začala chodit s přítelem. Ten jí dal tak obrovskou pozornost, že jí to stálo za to. „Dostat se z anorexie není vůbec lehké a je to v hlavě. Chce to hodně práce na sobě a na nějaké sebehodnotě, sebelásce,“ myslí si Hana.

Ale jak to tak někdy bývá u těchto nemocí, Hanka vystřídala anorexii za jinou závislost - vegetariánství. „Já jsem se stala vegetariánem v době, kdy jsem měla ještě anorexii. Tak jsem vyloučila ze svého jídelníčku v podstatě všechno a maso šlo jako první. Zůstaly mi asi rajčata a suchary,“ svěřila se. 

Herečka vydržela být vegetariánkou sedm let a už se k tomu vracet nechce. „Moc mi to nesedělo a v podstatě jsem neměla energii. Vegetariáni mi říkají, že jsem to neuměla dobře nahradit něčím, což tedy je možné. Ale už se mi to nechce zkoušet,“ přiznala se.

Herečka nyní jezdí na konkurzy a herecké hodiny do Ameriky, kde má i svého agenta. V Česku nejen natáčí, dělá divadlo, ale i fotí. Jedinou závislostí, která jí zůstala, jak herečka sama přiznala, je sport, a to skákání na trampolíně. „Je to strašná zábava a adrenalin,“ říká.

Fotogalerie
10 fotografií