Jedná se o Anonymní režim, který již sice Google testuje od května, ovšem až nyní jej zpřístupňuje všem uživatelům. Princip fungování je stejný jako u prohlížeče Chrome. Aplikace nezaznamenává co sledujete, netrackuje vaší historii, takže vám nenabízí nekonečný počet doporučených videí podle jednoho zhlédnutého, na něhož jste třeba kliknuli omylem.

Funkci aktivujete v mobilní aplikace YouTube po kliknutí na svůj portrét a poté na položku Zapnout anonymní režim. Po spuštění vás aplikace informuje o tom, že případné sledování poskytovatelem služeb, školou nebo síťovým administrátorem aktivace anonymního režimu nijak neovlivní. Po spuštění režimu budete mít ve spodní části displeje zobrazený šedý informační řádek, po kliknutí na ikonu s brýlemi je možné tento režim zase deaktivovat.

TIP: Představte si Android bez YouTube, Map a Play. Google je zablokuje, když nemáte certifikaci

Co v mobilním YouTube však postrádáme, je automatické otevírání odkazů v anonymním režimu. Stačí, aby vám kamarád přes sociální sítě poslal „nevhodné“ video, které patřičně inspiruje další návrhy doporučených videí. Pokud se tomu chcete vyhnout, tak musíte nejprve otevřít YouTube, zapnout anonymní režim a až poté kliknout na odkaz. A to z uživatelů bude dělat jen málokdo...