„Akce potěší nejen fanoušky italských značek a formulí, ale i československého Metalexu a historických vozů Škoda. Novinkou budou motorky, které zastoupí oblíbená Jawa, ikonická Čezeta či legendární Harley Davidson,“ vypočetla Mirka Reifová z PR servisu.

Letošní druhý ročník Skvostů nabídne i umělecké zážitky a zajímavá setkání. Ve čtvrtek přislíbil od 16 hodin účast Adam Lacko, který loni získal mistrovský titul v závodech tahačů na okruzích.

A zkrátka nepřijdou ani milovníci umění. V takzvané „italské hale“ si budou moci vedle závodních sporťáků se stovkami koní pod kapotou prohlížet koně ztvárněné sochařem Michalem Gabrielem.

Program obohatí i fotografie a hudba

Další část přehlídky doplní snímky fotografa slavných osobností Jadrana Šetlíka ze sbírky Millenium a v kavárně bude mít výstavu svých nejlepších momentek Petr Frýba, který již téměř dvacet let fotí motosport a závody po celém světě.

Součástí programu bude letos nově také živá hudba. Rodiny s dětmi najdou vyžití v podobě šlapacích i elektrických motokár, závodů RC modelů či simulátoru Formule 1. Připravený je i simulátor řízení v 300km rychlosti a pro odvážné i simulátor převrácení či nárazu do vozidla.

Po celou dobu akce bude zdarma přístupná výstava 100PY, věnovaná letošnímu výročí Československa. Vstupenky a více podrobností k akci najdete ZDE  

Fotogalerie
22 fotografií