Série Wolfenstein patří k největším legendám konzolových i počítačových her od jejich samotného počátku. Prví díl restartované ságy The New Order byla dobrá střílečka. Zabíjení nácků bavilo, ale o nic extra jinak nešlo. Její předkračování The Old Blood bylo mnohem kratší, ale ucelenější a zábavnější. Drcení lebek nacistů trubkou se sladkým „křup“ zvukem bylo parádní.

Teprve Wolfenstein II: The New Colossus však vynesl slavnou sérii tam, kam patří – zpátky na výsluní. Ne nadarmo se dostal do našeho žebříčku nejlepších her roku 2017. A nyní se druhý Wolfenstein dostal konečně i na hybridní konzoli Switch, na níž si mohli příznivci Nintenda užít i restart kultovního Dooma. Konverze to byla fajn, ale sužovaly ji technické neduhy. Jak je na tom Wolf numma zwei?

Wolfenstein II: The New Colossus pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Skvělou zprávou je, že se hra probojovala na Switch s kompletním obsahem. Úrovně jsou stejně veliké, postaví se vám všichni nepřátelé a kompletní je i zbrojní arzenál. Cenzura se jí také vyhla. Násilí i močící Adolf Hitler jsou na svých místech. Novinkou je pohybové ovládání, které funguje překvapivě dobře. Samozřejmě, že je míření obtížnější, zvláště při běhu, ale vytknout této ovládací metodě nic nelze.

Lze ji přitom použit s Joy-Cony i Pro ovladačem. Pro je samozřejmě nejlepší možnost, jak si Wolfenstein II zahrát. Konverze celkově dopadla o něco lépe než u zmíněného Dooma. Alespoň v dock režimu. V něm běží docela plynule. Framerate i rozlišení jsou dynamické. Přinejlepším dosahují hodnot 30 fps a 720p. To se ale stane málokdy. Většinou je to viditelně méně. I přesto se hraje v docku na Switch druhý Wolf dobře.

Wolfenstein II: The New Colossus pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Handheld režim už je ale jiná. Hra při něm běží trhaně a nevypadá nic moc. Celkově má i v docku Wolf II oproti verzi pro PlayStation 4 výrazně horší textury, postavy přišly o mnoho polygonů a občas vás obklopuje mlha, ale při hraní v handheld módu je to hotový Silent Hill. Rozhodně preferuje paření  u televize. Stejně je to ale ten samý parádní Wolf II jako na velkých konzolích a buďme rádi, že na Switchi je. Konzole pro děti? Pche!

Série Wolfenstein přehledně na Blesk.cz

Fotogalerie
83 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 80 %

Plusy:
 
Výborná střílečka
Zábavné masakrování nácků
Překvapivě dobrý příběh
Šílený humor
Lepší konverze než Doom
Povedené pohybové ovládání

 

Minusy:
Horší grafika
Rozmazaný obraz
Handheld režim

 

Infobox
Datum vydání: 29. červenec 2018
Platformy: Switch
Cena: 1499 Kč
Výrobce: Panic Button a MachineGames
Vydavatel: Bethesda Softworks
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ