Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zpackal operaci a žena zemřela. Známého plastického chirurga zadržela policie

Autor: ČTK, Mii - 
20. července 2018
11:15

Plastický chirurg Denis Furtado čtyři dny prchal poté, co po jeho zákroku zemřela jedna z jeho pacientek. Policie ho zadržela v brazilském Riu de Janeiro ve čtvrtek na základě anonymního typu. Furtado, specialista na plastické operace zadních partií těla, je podle webu televize BBC v Brazílii celebritou. Nyní ho čeká obvinění z vraždy.

Policie zjistila, že Furtado ve svém domě v Riu de Janeiro provedl operaci Lilian Calixtové (46). Už při zákroku se ale žena necítila dobře a po převozu do nemocnice zemřela. Podle brazilských médií byla hospitalizována s abnormálně vysokým srdečním tepem.

Furtado ji do nemocnice dopravil, pak ale zmizel. Jeho právník ve středu řekl, že je doktor nevinný a že zpanikařil, a proto se sám nevydal policii. Po svém zatčení Furtado smrt Calixtové označil za nehodu. Provedl prý už 9000 podobných zákroků, jež jsou v Brazílii legální. Furtado se objevoval v brazilské televizi a na Instagramu má 650 000 fanoušků.

Ženy láká nízká cena

Calixtová přijela do Ria z centrální Brazílie v sobotu večer a zákroku se podrobila v lékařově domě v luxusní čtvrti Barra de Tijuca. Policie zadržela i lékařovu přítelkyni kvůli podezření, že se na operaci podílela.

Předseda brazilské společnosti plastických chirurgů Níveo Steffen řekl, že se v oboru začínají množit případy amatérismu. „Plastickou chirurgii nemůžete provádět v bytě. Mnoho lidí pacientům prodává sen neetickým způsobem, lidé se často nechají zlákat nízkou cenou a neberou ohled na to, zda jsou podmínky správné,“ řekl Steffen.

Zobrazit celou diskusi