Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Při nehodě u Olomouce zemřeli prarodiče a holčička: Svědkyně popsala mrazivé momenty ze záchrany

Autor: shp - 
21. července 2018
05:01

Tragicky dopadla srážka osobního vozu a náklaďáku na Olomoucku. Zemřeli při ní dva dospělí a jedno dítě. Další dvě děti utrpěly zranění. Na Facebooku se objevilo svědectví mladé ženy, která jela kolem s přítelem hasičem. Oba pomáhali při záchraně dětí.

Nehoda se stala v blízkosti čerpací stanice na křižovatce směrem na Bohuňovice. „V křižovatce se střetlo osobní a nákladní auto. V osobním autě cestovalo pět lidí, z toho tři osoby na místě svým zraněním podlehly a další dvě byly transportovány se zraněním do nemocnice,“ řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Okolnosti havárie policie vyšetřuje, pravděpodobnou příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. „Osobní auto jelo ve směru od Olomouce a chtělo odbočit doleva směrem na Bohuňovice. Do protisměru jelo v té chvíli od Šternberka nákladní auto, kterému bohužel nedali přednost, a došlo k fatálnímu střetu,“ dodala Šafářová.

Po bouračce jeli naštěstí kolem Barbora s Tomášem. „Tom letěl hned k autu a vytahoval zraněné, já byla hned vedle u holčičky, která přežila, a uklidňovala ji. Ale všechno jsem měla před sebou a viděla je,“ popsala statečná žena. Na sociální síti kamarádkám popsala, co se nejspíš stalo před nehodou a co sama viděla.

Dědeček odbočoval a neodhadl asi vzdálenost a rychlost nákladního auta, náraz byl přímo od strany spolujezdce. Pohled to byl vážně hrozný. Nejhorší je, že celou dobu, co jsem byla s holčičkou, Tom tam řešil situaci a trhal tam rukama plechy, aby dostal děti ven,“ napsala.

Holčička pořád říkala, že chce maminku a domů s tatínkem. Stále jsem měnila téma a mluvila o všem možném, aby se tam nepodívala a nemyslela na to, co se tam děje. Byla v šoku, ale moc statečná. Že přišla o prarodiče a bratrance, asi neví doteď. Obdivuji Toma, on to má před očima denně a vše ustojí,“ dodala závěrem s pochvalou směřovanou na svého milého.

pjotri ( 21. července 2018 17:25 )

Divny.. Myslim, ze neexistuje prehlednejsi krizovatka. A nedat prednost protijedoucimu pri odbocovani vlevo.. To je snad zaklad ridicskeho know how, ne? Zvlast, kdyz vezu decka. Zivot tyto chyby tresta. Co na to rict? Jsem rad, ze jsem misto te protijedouci Tatry nejel ja. https://mapy.cz/zakladni?x=17.3053573&y=49.6670672&z=17&pano=1&pid=61118370& ;yaw=6.113&fov=1.571&pitch=0.017&source=muni&id=5&q=Bohu%C5%88ovice

amarok ( 21. července 2018 13:38 )

 Tatra nezná bratra.

ja-stana ( 21. července 2018 12:38 )

Do protisměru jelo v té chvíli od Šternberka nákladní auto, ------------- Blesku, můžete mě tohle nějak vysvětlit? Vůbec nechápu co vlastně se stalo. Jak jelo auto do protisměru, To vám ty články píšou Ukrajinci, nebo kdo?

Greta ( 21. července 2018 11:29 )

Vždycky to obrečím a už se pomalu bojím na výlet ☹️.

rubi ( 21. července 2018 11:11 )

Odbočovali na koupaliště v Bohuňovicích...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání