Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl: V Počernicích si staví vilu načerno!

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl: V Počernicích si staví vilu načerno!
Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl: V Počernicích si staví vilu načerno!  (Autor: Robert Klejch)
Autor: Kateřina Baranová - 
21. července 2018
05:40

Postavil si dům, ale tak nějak zapomněl vyřídit stavební povolení! Pokud ho mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl (51) dodatečně nezíská, bude muset načerno zbudovanou vilu zbourat. 

Instituce, jejímž je Jan Rýdl mluvčím, působí po celé republice. Právě on státní stavby veřejně prezentuje a nabádá při tom kdekoho k dodržování zákonů. Při stavbě svého rodinného domu v ulici Mezilesí v Horních Počernicích však ignoroval předpisy a vůbec se potřebným souhlasem úřadů nezatěžoval. Není žádný div, že obvyklý štítek „Stavba povolena“ na jeho pozemku chybí.

Takže dodatečně?

To, že se jedná o černou stavbu, zjistili úředníci obce během kontrolní prohlídky. S Rýdlem následně zahájili řízení o jejím odstranění. Jenže... „Stavební zákon umožňuje při splnění zákonných předpokladů nepovolenou stavbu dodatečně povolit, čehož naprostá většina neukázněných stavebníků využívá,“ řekla Blesku mluvčí úřadu městské části Prahy 20 Petra Prokůpková.

Vzhledem k tomu, že kauza není ukončena, se k ní ale nemůže blíže vyjadřovat. „Pokud je stavba nakonec dodatečně povolena, řízení o nařízení jejího odstranění se zastaví,“ dodala Prokůpková.

disk ( 21. července 2018 10:07 )

vilu -to asi máte o vile poněkud divné představy. Hele, raději napište, kdo se chce Ing. Rýdla zbavit a bude to přímější. Á propos, třeba má jen ohlášení, které by na ten domeček mohlo stačit. Tak nedělejte z komára velblouda a dejte pokoj lidem v jejich soukromém životě. Nazdar !

sores ( 21. července 2018 09:31 )

Veškerý bordel a špinavosti v Česku dovolené!!! A jen díky lidem co nekonají a jen si ulevují doma a vše si nechají líbit. Vše je jen o lidech!!! Pak špinavosti mají zelenou!

Kozinasladky ( 21. července 2018 08:48 )

 Kdyby se to postavilo v prvni zone narodniho parku,pokud by to nekomu ublizilo,obtezovalo.Chodim okolo a dum tam stal uz i pred 30 lety.Tak co resite.Stovky jinejch to delaj stejne a o tech nikde ani carka.A pokud to povoleni bude mit tak at bydli treba za kominem.

ttom ( 21. července 2018 07:54 )

Tady tito lidé si totiž myslí, že mohou všechno. Podstata věci bude trochu jiná, načerno postavená stavba z načerno ulitých peněz, neboli čím méně papírování a úředních razítek, tím si myslel, že nekalé peníze budou schované. Myslí si, že kdyby měl někdy z titulu své funkce prokazovat majetek, tak vlastně nikde nic nemá. Ale ono mu to stejně projde, nevěřte tomu, že bude muset někde něco bourat.

lahny ( 21. července 2018 07:37 )

Je zajímavé, že pán co si postavil nad svém pozemku kozí chlívek za 200 tisíc ( dohledatelné na netu), ho musel zbourat a těmto zbohatlíkům se povolení dodatečně dá.Za komunistů se říkalo, že všichni jsou si rovni, ale někteří jsou rovnější. V tomto režimu zase platí. . . Co je dovoleno Bohovi, není dovoleno volovi. Jaký je teda rozdíl mezi tím dříve a dnes?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání