Pokud jde o sexualitu, Kozorozi jsou dobyvatelé, nájezdníci a rádi dobývají ve všech aspektech života. Aby se sexuálně vzrušili, potřebují nějaký konflikt, hádku nebo erotické divadlo. Teprve po emočním vzruchu a usmiřování se mohou sexuálně vybít.

Kozoroh a Beran

Velmi těžké spojení, na které spíše doplatí nezáludný Beran. Oba jsou rohatá znamení a Beran si musí dávat pozor, aby ho Kozoroh na své rohy nenabral. Beran si o Kozorohovi myslí, že je tvrdý, bezcitný, zahleděný do sebe a že myslí jen na své potřeby. Kozoroh si o Beranovi myslí, že je lehkovážný, že se předvádí, je idealista a neumí počítat. Tento boj příliš mnoho Beranů nevyhraje. Někteří potom můžou z takového vztahu odcházet zranění. Obě znamení mají smysl pro humor, ale Kozoroh umí svým humorem zraňovat. Tento vztah moc perspektivní není. A když funguje, je lepší, když žena je Kozoroh a muž Beran. Kozoroh si ale začne jedině s Beranem, který je úspěšný.

Kozoroh a Býk

Býk může Kozorohovi lézt na nervy tím, jak je zvyklý si užívat, protože Kozoroh si užívá hlavně tehdy, když z toho něco má. Býk je velice trpělivý a chápe Kozorohovu ctižádost. Sám totiž ví, že aby člověk něco měl, vlastnil, musí pro to hodně udělat. A musí také udělat mnoho pro to, aby si majetek udržel. Jenže když se tato dvě znamení potkají a mají kvůli sobě změnit životy, nastává problém. Ani Býk, ani Kozoroh se nemají navzájem snažit se převychovat anebo sahat druhému na jeho stabilitu. Tím by vztah skončil. Je potřeba si nechat dostatek osobního prostoru. Klidně ať má každý své bydlení, svou práci, důležité je najít si společný čas pro sebe. Když se to podaří, vytvoří se silný pár.

Kozoroh a Blíženci

Obě znamení jsou ambiciózní. Kozoroh myslí na sebe, Blíženec také. Ale každý trochu jinak. Problém může nastat, když se budou řešit finance. Obě tato znamení je budou chtít mít pod kontrolou a žádný ústupek tady nelze udělat. Každý z těch dvou, kdyby ustoupil, nebude spokojen. Jak to tedy skloubit? Velice obtížně, protože Kozoroh se nechce dělit. Při seznamování se Kozoroh může projevovat rezervovaně a Blíženec se začne tvářit jako velký svůdník. A potom to přijde. Kozoroh je dobyvatel a Blíženec se ovládat nedá. Možná jedna část jeho osobnosti. Ale ta druhá prchá do svobody a do uvolněnějšího prostředí. Tento vztah je velmi náročný, a i když funguje, bývá lepší, když je Kozoroh žena a Blíženec muž. Jinak se jedná o neustálý boj o pozice a o to, co kdo řekl a jak to řekl.

Kozoroh a Rak

Rak dokáže zmírnit Kozorohovu sebestřednost a to, že myslí jen na sebe. Kozoroh potřebuje hodně lásky, protože ji v dětství neměl a život se s ním nemazlil. Oba jedinci mají smysl pro humor a pro povinnost. Vědí, že člověk se má chovat zodpovědně, a že aby něco měl, musí pracovat a jít za svým cílem. Společné plány dokážou tyto jedince k sobě přiblížit. A můžou si užívat příjemný vztah, ale dá to hodně práce. Kozoroh by měl zmírnit a Rak by měl přitvrdit. Aby si Kozoroh mohl Raka udržet, měl by mu vyjít vstříc v jeho romantických potřebách.

Kozoroh a Lev

Toto spojení dá dohromady dva velmi silné lidi a okolí by se mělo mít na pozoru. Jsou schopni společně smést všechno, co jim stojí v cestě. A dokážou vybudovat všechno, co si naplánují. V tomto vztahu se ale musí přizpůsobit jak Kozoroh, tak Lev. Kozoroh by měl Lva chválit, zahrnovat ho komplimenty, říkat mu, jak je úžasný. Lev by měl začít Kozoroha rozmazlovat a říkat mu, že si zaslouží jen to nejlepší. Nejlepší jídlo, nejlepší víno, nejlepší šaty, nejlepší auto. V tomto případě Kozoroh roztaje. Lev mu ale nesmí bránit v postupu a v ambicích a nemá mu brát jeho kreativitu.

Kozoroh a Panna

Když potká Kozoroh Pannu, pozná, že ona v něm vidí silného a stabilního partnera, o kterého se může opřít. A to se Kozorohovi líbí. Panny velice rády předávají Kozorohům vedení. Jinak by to ani nešlo. Kozoroh má s Pannou hodně společných rysů. Pracovitost. Šetřivost. Panna má ráda přírodu. Myslí na zadní kolečka. Má ráda ve všem pořádek, systém a vyžaduje pravidelnost. Stejně jako Kozoroh. Ten je ale ambicióznější, Panna si méně věří. A tak se můžou doplňovat. Kozoroh se bude snažit, aby Pannu nezklamal. Obě znamení jsou konzervativní a hodí se k sobě. V sexu jde Kozoroh přímo do akce a tím zdrženlivou Pannu povzbudí.

Kozoroh a Váhy

Kozoroh má na všechno jasný názor a nerad z něho ustupuje. Váhy svůj názor mají také, ale klidně ho během chvilky úplně změní. To se Kozorohům nelíbí. Většina Kozorohů ví, co chce, většina Vah to neustále hledá. V oblasti financí si moc rozumět nebudou, protože Kozoroh bude chtít Váhu omezit, co se týče utrácení. Bude po ní chtít, aby utrácela jen za praktické věci. V tomto vztahu musí mít Váha svůj příjem a být samostatná, jinak bude muset oželet některé své potřeby. Kozoroh je bojovník a nebojí se bitev. Váhy boj nesnášejí a všechno chtějí řešit smírem. Dají se tato znamení propojit? Můžou být spolu? Velmi těžko. Navíc se Kozoroh stává v posteli dobyvatelem a nedává Vahám příliš prostoru na jejich romantické choutky.

Kozoroh a Štír

Když Kozoroh potká Štíra, potkal stejně silného člověka, jako je on sám. Vzájemně se oba přitahují svou silou. Jsou pro sebe výzvou. Je důležité, jaký Štír a jaký Kozoroh se setká. Protože, když tato dvě znamení spojí svou sílu, jen tak někdo je neporazí. Je důležité, jaké mají tito dva jedinci energie. Jestliže se potká Kozoroh, který má správně postavený morální kodex, ví, co chce, a je mu jasné, jak toho legálně dosáhnout se Štírem, který to má stejné, vzniká velmi pevný vztah. Je vhodný i ke společnému podnikání. Kozoroh učí Štíra větší píli, větší sebekontrole, vede ho k větší disciplíně a sebedůvěře. Štír učí Kozoroha, aby nebyl tak racionální, a vysvětluje mu, že existují věci mezi nebem a zemí.

Kozoroh a Střelec

Zatímco Kozoroh má věci naplánované a vždy sleduje konkrétní cíl, Střelec jedná často neplánovaně a jsou situace, kdy jedná úplně bez cíle. Když Střelec vidí, že to, co dělá, je složité, změní směr. Ale když se pro něco rozhodne Kozoroh, překonává překážky jednu za druhou a svůj směr jen tak nezmění. Oba si na sebe musí zvyknout. Kozoroh je jistota a Střelce charakterizují iluze a idealistické myšlení. Rozporů v tomto vztahu je hodně. A kdyby měl vztah fungovat, dá to hodně práce. Oba partneři v tomto vztahu ale musí být úspěšní. Ani jeden tomu druhému nebude tolerovat neúspěch.

Kozoroh a Kozoroh

Když potká Kozoroh Kozoroha, můžou jeden druhého sice zaujmout, ale bude se jednat spíše o mocenský boj kdo s koho. Dva Kozorohové, dvě osobnosti, dva vůdci. Kdo se komu podřídí? To bude asi problém. Navíc když se setkají dvě stejná znamení, znásobí se prvky tohoto znamení. Znásobí se silné ambice. Ale kdo koho bude podporovat? To bude asi velmi složité. Když funguje tento vztah, jedná se o zázrak. Může se mezi nimi rozpoutat boj, který nebude mít vítěze, zato bude mít dva poražené. Ovšem je pravda, že když tito dva lidé budou společně pracovat na nějakém projektu a zdvojnásobí svou pracovní sílu, touhu dosáhnout svého výsledku a pracovitost, může se jednat o velmi silný pár. Nebyl by to asi žádný romantický vztah, tito lidé by se potkali proto, aby spolu vytvořili něco velkého a nezničitelného.

Kozoroh a Vodnář

Když Kozoroh potká Vodnáře, je to pro něj ze začátku velmi osvěžující. Kozoroh se dívá na bezprostřednost Vodnáře a usmívá se. Brzy ho však úsměv přejde. Kozoroh je konzervativní a málo přístupný. Vodnář jako vizionář je přístupný všem. Kozoroh promýšlí svá jednání a plánuje. Vodnář nic nepromýšlí, nic neplánuje a stále se zmítá v nečekaných situacích. Jak se spolu tito dva domluví? Jsou tak rozporuplní, ale jak známo, protiklady se přitahují… Kozoroh rád s Vodnářem tráví volný čas. Je to legrace a dobrodružství. Když se tito lidé potkají, je to proto, že Kozoroh se má uvolnit a Vodnář se má dozvědět něco o zodpovědnosti a dodržování pravidel.

Kozoroh a Ryby

Když potká Kozoroh Rybu, není mu jasné, zda s ním Ryba flirtuje, anebo má zájem o vztah. Je to setkání dvou světů. Kozoroh je zemské znamení, pracovité, uzavřenější, ambiciózní, zaměřené na peníze a hmotu. Ryba, to je romantika, ezoterika, obětování se. Kozoroh dokáže odhadnout lidi, a tak hned pozná, že Ryba je herečka. Rybě se líbí, že Kozoroh je silný, a ona se silnějšímu ráda poddává. Začne se rozvíjet příběh, který může rozproudit i takové znamení, jako je Kozoroh. Ryba Kozorohovi zahne jedině v tom případě, že se nebude cítit milována a že pro Kozoroha bude důležitější práce než ona sama. Ryba Kozoroha uvolní, donutí ho odjet na dovolenou, koupat se v moři a více si užívat života. Partnerství může fungovat a partneři můžou být spokojeni, ale budou muset hodně mluvit o svých pocitech.