Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chudák kapybara: Utekla chovateli a srazilo ji auto. Megahlodavec nepřežil

Kapybara po srážce s nákladním vozem zemřela.
Kapybara po srážce s nákladním vozem zemřela.  (Autor: Policie ČR)
17. srpna 2018
10:10

Nebohá kapybara utekla majiteli u Vysokého Mýta. Největší žijící hlodavec na světě měl velkou smůlu. Chudáka zvířátko srazilo auto. Kapybara nepřežila.

Majiteli zbyly oči pro pláč, největší žijící hlodavec mu utekl z výběhu a zkřížil cestu nákladnímu vozidlu. Útěk na svobodu se stal hlodavci na silnici I. třídy č. 35 u Vysokého Mýta osudným,“ informovala policejní mluvčí Lenka Vilímková. Stačilo přitom, aby si chovatel zvíře lépe zabezpečil a mohlo ještě žít.

16. srpna 2018 čtyřicet minut po půlnoci srazil dvaašedesátiletý řidič nákladním vozidlem kapybaru. Domácí zvíře na místě zemřelo. Řidič, ani žádný jiný účastník silničního provozu zraněn nebyl. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní,“ dodala Vilímková. Chovatel teď má nejenom oči pro pláč, ale i problém na triku.

Majitel kapybary nejen, že přišel o svého mazlíčka, ale navíc je odpovědný za dopravní nehodu,“ uzavřela policejní mluvčí. Policie proto apeluje na chovatele zvířat, aby si je vždy pečlivě zabezpečili proti volnému pohybu. Vyhnou se tím nejen jejich ztrátě, ale i odpovědnosti za způsobenou škodu.

 

jorden213 ( 17. srpna 2018 11:47 )

Už jsem vyronil dvě slzy

pomnenka ( 17. srpna 2018 10:33 )

Nemyslim si, ze kapybara a jini cizokrajni tvorove by meli mit pravo byt soucasti zivota nasi zeme i kdyz toho zviratka mi je lito.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání