Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jak přežila turistka 10 hodin v moři? Zpívala si, říká. Vyšetřují, proč spadla z lodi

Autor: ČTK - 
20. srpna 2018
18:22

Britka, která o víkendu uprostřed noci spadla přes palubu z výletní lodi, poděkovala chorvatské pobřežní stráži za svou záchranu, informoval server BalkanInsight. 46letá Kay Longstaffová strávila v moři dlouhých deset hodin, a jak uvedla, vzhůru a naživu se udržovala zpěvem. Přežila zejména díky své dobré fyzické kondici.

Britka vypadla v sobotu kolem půlnoci z velké výletní lodi Norwegian Star, která směřovala z Benátek do Řecka. Plavidlo se zrovna nacházelo u chorvatského pobřeží Jaderského moře. Na otevřeném moři asi 100 kilometrů od pobřeží strávila deset hodin.

V neděli okolo 9:45 ráno ji objevila chorvatská pobřežní stráž, která ji odvezla do Puly. „Hned jsme si jí všimli, protože mávala rukama, když nás viděla,“ popsal Lovro Orešković z pobřežní stráže.

„Je opravdu zázrak, že je naživu. Na výletní lodi si už mysleli, že tomu tak není. Je vidět, že je velmi fit,“ dodal.

Podle expertů žena v moři přežila díky tomu, že bylo velmi klidné a teplé. Svou roli sehrálo i to, že je na tom Britka fyzicky velmi dobře. „Ti skvělí hoši mě zachránili. Jsem velmi šťastná, že jsem naživu,“ svěřila se Longstaffová chorvatské televizi.

Jak prozradila, snažila se udržovat vzhůru a naživu tím, že si zpívala. Jak je možné, že žena z výletní lodi spadla přes palubu, je nyní předmětem vyšetřování.

Podle některých spekulací musela vyskočit, protože vypadnout z podobného plavidla je téměř nemožné. Podobné případy se stávají jen velmi zřídka, napsal National Geographic. Například v roce 2017 bylo zaznamenáno 17 případů vypadnutí z podobné obří výletní lodi. Jde o velmi malé číslo v porovnání s tím, že každoročně tato plavidla přeplaví na 20 milionů lidí.

krtek. ( 20. srpna 2018 19:16 )

měla dost času na vystřízlivění ...

sores ( 20. srpna 2018 19:09 )

Má můj obdiv, mohlo jí něco kousnout nebo i napadnout a sežrat!!

AliceNovakova3 ( 20. srpna 2018 19:09 )

Co by na tom vyšetřovali? Snad jim to řekne sama kam lezla o půlnoci.

Zobrazit celou diskusi