„Muže jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže v jednočinném souběhu s přečinem znásilnění ve stadiu pokusu,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Soud dnes odpoledne poslal násilníka do vazby, hrozilo nebezpečí, že by mohl v trestné činnosti pokračovat.

Incident se odehrál v neděli nad ránem na lůžkovém oddělení rehabilitace v plzeňské fakultní nemocnici. Agresor využil střídání směn a vnikl do jednoho z pokojů. V něm spala pacientka (75), kterou svým příchodem probudil.

Muž měl poškozenou nejen fyzicky napadnout, ale pokusit se i o fyzický akt, kterému však žena svou pohotovou reakcí zabránila přivoláním pomoci zdravotnického personálu. Během fyzického ataku měl obviněný požadovat po poškozené finanční prostředky, aniž by se jich posléze zmocnil,“ popsala Hokrová s tím, že pacientka při útoku utrpěla zranění.

Poté násilník uprchl a skrýval se. Blesk.cz hovořil s jeho matkou, které se ze skrytého čísla ozval. „Nechci ho hájit, té paní je mi moc líto, věřím, že ji chtěl okrást, ale určitě ne jí ublížit. Má problémy, v polovině července ho pustili z vězení, ale není násilník. Říkal mi, že ho před tím někdo praštil a sebral mu peníze. Proto ho odvezli do nemocnice,“ uvedla žena.

Trestní minulost obviněného potvrdili i policisté. „Za obdobnou trestnou činnost mravnostního i majetkového charakteru byl v minulosti pravomocně potrestán,“ potvrdila Hokrová s tím, že muži hrozí až deset let ve vězení.

Fotogalerie
7 fotografií