Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Myslíte, že jste na sex stará? Těchto 5 důvodů vás přesvědčí, že si můžete ještě pořádně užít!

  • 6. září 2018 | 06:00

    Sex během života prochází různými stadii. Říká se, že s věkem ztrácíme sexuální apetit a že s celým milostným životem to jde pomaličku z kopce. Nenechte se odradit, samozřejmě že ubývá energie a nebudete jančit celou noc jako ve dvaceti. To ale rozhodně neznamená, že sex musí být horší! Zapomeňte na starosti a prostě si užívejte. Tohle je pět důvodů, proč si sex můžete užít v jakémkoli věku!

  • Můžete zpomalit a víc si to užijete!


    Autor: istock
    Vzrušení, které v mládí přišlo hned, si teď dává chvilku na čas. Vy ale nemáte kam spěchat! Také je třeba občas změnit přístup k věci. To, co vás nebo vašeho partnera dříve vzrušovalo, už teď tak být nemusí. Zkuste najít nové přístupy. Pro ženy je tento způsob sexu vlastně geniální, protože i muže najednou začne mnohem více zajímat milostná předehra. Sex ve zralém věku je úžasný, jen musíte vzít v potaz tělesné změny a fyzické schopnosti.



  • Nebojte se mluvit


    Autor: iStock
    Je jedno, zda chcete o potřebách v milostné oblasti hovořit se svým dlouholetým partnerem nebo s někým novým, vždy je potřeba komunikovat. To se s věkem nemění. Mluvit před sexem, při něm i po něm. Pomůže to překonat choulostivé situace. Také pokud je nutné hovořit o problémech s erekcí nebo nedostatečným libidem a možné medikaci, je lepší promluvit si o tom v okamžiku, kdy je vám s partnerem dobře, povídáte si otevřeně o různých věcech a situace není vůbec sexuální. Může to být trochu nepříjemné o tom mluvit, především pro toho, kdo má problém, ale pokus o konstruktivní řešení je vždy lepší než zatvrzelé mlčení.


  • Experimentujte s pozicemi a hračkami


    Autor: iStock
    Dříve jste mohli vyzkoušet za noc všechny polohy bez problémů, to už teď mnohdy není tak jednoduché. V každém případě je vždy možné najít správné polohy, podložit se polštářky a vyzkoušet další triky, které pomohou zpříjemnit váš intimní prožitek. Fantazii se meze nekladou! Stejně tak pokud jste ještě do svého sexuálního života nepřizvali erotické pomůcky, vězte, že vám v mnohém usnadní "práci" a sex bude rázem vaším zájmem číslo jedna!

     

    Podívejte se na video, kde redaktorka vyzkoušela sex s umělým mužem:

    Video se připravuje ...
    Redaktorka vyzkoušela sex s umělým milencem • VIDEO: youtube/vice

  • Masturbace


    Autor: iStock
    Působit sama sobě sexuální potěšení je a bude doporučováno pro každý věk. V mládí se učíme, jak naše tělo funguje a reaguje, v pokročilém věku to můžeme dělat stále, protože tělo se mění, ale my můžeme čerpat ze svých zkušeností... Nezapomínejte stále objevovat, být kreativní, a i když nemáte partnera, potěšení z masturbace vám dodá elán do života a psychickou pohodu.

     

    Podívejte se na to, co probíhá v těle během sexu:

    Video se připravuje ...
    Sex ve dvou minutách • VIDEO: youtube/glamour


  • Udržujte se v kondici


    Autor: 
    Tělesné zdraví je klíčem ke spokojenému životu. Nezapomínejte na sebe dbát, choďte na procházky nebo cvičte, třeba jógu. Důležitá je také strava plná vitaminů a ne příliš těžká. Uvidíte, že se budete cítit líp, váš sexuální život bude lepší. A pozor: nezapomínejte ani na ochranu. Nechtěné těhotenství vás sice asi už nepřekvapí, ale pořád jsou tu sexuálně přenosné nemoci, které by vám mohly znepříjemnit život. S tím správným přístupem to každopádně můžete ještě pořádně roztočit!

Diskuse ke článku
.