Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Manželku (†42) slovenského reprezentanta ubodali v bytě. Syn se ji pokusil oživit

Neznámý útočník ubodal manželku slavného sportovce (Ilustrační foto)
Neznámý útočník ubodal manželku slavného sportovce (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
10. září 2018
14:13

Na začátku 90. let došlo nedaleko Justičního paláce v Bratislavě k vraždě. Manželku vrcholového sportovce, který byl tou dobou v zahraničí, smrtelně pobodal neznámý pachatel. Doposud se jej nepodařilo dopadnout a zůstal nepotrestaný. Případ již téměř upadl v zapomnění.

Před 27 lety se neznámý muž vloupal do bytu v přízemí obytného domu poblíž bratislavského Justičního paláce, který patřil známému slovenskému sportovci a jeho manželce Boženě (†42). Vetřelec na ženu zaútočil a smrtelně ubodal. Srdcervoucí křik, který se jí vydral z hrdla, probudil jejího malého syna, jenž spal ve vedlejším pokoji.

Když doběhl k matce, ležela prý na zemi u postele. Snažil se ji zachránit pomocí umělého dýchání. Avšak ani přivolaný lékař již nedokázal ženě pomoci. Na místě zemřela.

Dodnes neznámý vrah prý odešel vchodovými dveřmi a pátrání po něm skončilo ve slepé uličce. Ani s pomocí výzev veřejnosti prostřednictvím médií se bratislavské policii nepodařilo vypátrat svědky, kteří by se nacházeli poblíž v čase tragédie.

Dnes sedmdesátiletý manžel nebožky, Vladimír, který byl slavným sportovním slovenským reprezentantem, byl v den vraždy v zahraničí, čímž má neprůstřelné alibi.

„Vražda  se nikdy nevyřešila,“ říká vdovec po zavražděné Boženě. „Říkalo se, že manželka měla s představiteli policie a také s muži jedné z bratislavských skupin z podsvětí styky. Co je na tom pravdy, netuším.“

„Pochybuji, že policie někdy vraha dopadne,“ uzavírá skepticky Vladimír, který dnes trpí vážnou chorobou.

fido2 ( 10. září 2018 17:48 )

Komunisté kradli, věznili, vraždili: říká Mašín mladší. Pořád jsou lepší než on - vrah a zloděj. Zavraždil a okradl nevinného, aby se měl dobře....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání