Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Může tahle blondýnka za rozvod exministra? Po boku Johnsona se objevovala už dřív

Autor: zzu - 
9. září 2018
15:17

Slovo rozvod není pro Borise Johnsona úplnou novinkou. Se svou druhou ženou však vydržel dlouhých 25 let. Nyní ho však vyhnala z domu a dle jejich dcery definitivně. Podle Daily Mailu je možné, že za to může Johnsonova nevěra - a britský tisk se nyní zaměřil na to, s kým. Do spekulací se dostala mladá blondýnka Carrie Symondsová, která se po boku svérázného a vlivného politika objevila již v minulosti.

Carrie Symondsová (30), bývalá ředitelka komunikace britské Konzervativní strany, může podle britského webu Daily Mail stát za rozvodem Borise Johnsona (54) s právničkou Marinou Wheelerovou. Ta mu po pětadvaceti letech dala prý nadobro vale, i když od svého manžela v minulosti odešla už dvakrát.

K údajnému románku s konzervativcem Johnsonem blonďatá žena mlčí, Daily Mail však přinesl několik indicií, které mají vést k tomu, že právě ona stojí za rozpadem manželství bývalého britského ministra zahraničí a exstarosty Londýna.

Symondsová sice byla jmenována ředitelkou kampaně Konzervativní strany, které je Johnson členem, v průběhu léta však svůj post opustila a odešla do zpravodajské společnosti City Bloomberg. Mělo to být v době, kdy „šly zvěsti“ o tom, že Johnson se Symondsovou udržují poměr.

30letá žena také často vyzdvihovala Johnsona na sociální síti Twitter. Loni třeba napsala: „Bude to opravdu výborná podívaná. Sledovat Borise v absolutně brilantní debatě o Brexitu a zahraniční politice začátkem tohoto týdne“. Letos na Valentýna potom sdílela desítky výňatků z Johnsonových projevů.

Britský exministr zahraničí Boris Johnson se svou manželkou Marinou Wheelerovou. Britský exministr zahraničí Boris Johnson se svou manželkou Marinou Wheelerovou. | Profimedia.cz

Intimní večeře se sexy blondýnou

když se provalila zpráva o tom, že Johnsonovo manželství je v troskách, zaměřili se na exministra i britští fotografové. Během víkendu ho zastihli třeba na kriketu, to ještě v pánské společnosti. V sobotu však měl být politik viděn v nejstarší londýnské restauraci Covent Garden s mladou atraktivní blondýnou. Seděli u stolu v rohu a strážili je dva bodyguardi, tvrdí Daily Mail.

Jeden z hostů údajně pronesl: „Připadalo mi to jako docela intimní večeře. Nezdálo se mi, že by to mělo co dočinění s velkými záležitostmi státu. Bylo dost podivné, že se setkal s mladou atraktivní blondýnou v jedné z nejexkluzivnějších restaurací v Londýně“. 

Carrie Symondsová, blondýna, kvůli které se rozvádí Johnson? Carrie Symondsová, blondýna, kvůli které se rozvádí Johnson? | Profimedia.cz

Večírek se Symondsovou a čtyři děti s manželkou

Identitu ženy ale web nemá potvrzenou. Týden před večeří se však Symondsová a Johnson objevili bok po boku na fotografiích z černobílého plesu kreativců v Londýně - a bylo to nedlouho předtím, než exministr oznámil svůj rozvod.

„Před několika měsíci jsme se rozhodli, že je v našem nejlepším zájmu žít odděleně. Poté jsme se dohodli na rozvodu a tento proces právě probíhá. Jako přátelé budeme nadále podporovat naše čtyři děti a své soukromí nebudeme nadále komentovat,“ objasnili manželé podrobnosti rozchodu ve společném prohlášení.

Dcera: Sobecký bastard

Manželé Johnsonovi vlastní dům v severním Londýně za 4 miliony liber a další dům v Oxfordsire (hrabství nedaleko Londýna, pozn. red.). Nevěry se na Johnsona provalily už dříve. V roce 2010 se mu dokonce narodilo nemanželské dítě.  Manželka ho v minulosti opustila už dvakrát. Pokaždé se ale usmířili. Nyní vypadá situace nejvážněji. Vlastní dcera Lara o Johnsovy prohlásila, že je „sobecký bastard“ a dodala: „Máma s ním skončila“.

Podle sobotního, tedy aktuálního průzkumu, by rozpad Johnsova manželství mohl znamenat pro Konzervativní stranu problémy v nadcházejících volbách. Zatímco 21 procent voličů uvedlo, že by hlasovalo pro stranu s Jonhsonem jako lídrem, 30 procent dotázaných by se klonilo k variantě, že je to pro ně méně pravděpodobné.  

Johnson je členem konzervativní strany. V letech 2001 až 2008 byl členem dolní komory Parlamentu Spojeného království. V roce 2008 se stal starostou Londýna. V letech 2016 až 2018 zastával post britského ministra zahraničích. Demisi podal po neshodách ve vládě, které panují kvůli odchodu Británie z EU. Loni se o něm mluvilo jako o možném premiérovi, když konzervativci v čele s Theresou Mayovou nezískali ve volbách většinu.

Zobrazit celou diskusi