„Na místě máme dvě záchranářské posádky. Současné informace hovoří o třech lehce zraněných lidech, dvou mužích a jedné ženě,“ uvedla po události mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Všichni poranění jsou podle dostupných informací při vědomí, jít by mělo o úraz hlavy a pohmožděniny.

Podle vyjádření mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy Anety Řehkové se oba autobusy dostaly do vzájemné kolize nezaviněně. „Dle výpovědi řidičů autobusů a svědka přejelo nezjištěné osobní vozidlo z levého jízdního pruhu ve směru do centra v ul. Vysočanská do protisměru do jízdní dráhy bezprostředně před autobus č. 182,“ uvedla pro Blesk.cz.

Při snaze zabránit střetu obou vozidel řidič autobusu prudce zabrzdil, čímž došlo ke zranění dvou cestujících,“ vysvětlila dále. Události agresivního a neopatrného chování řidiče osobního automobilu však eskalovaly záhy, když do autobusu vlivem prudkého zabrzdění narazil zezadu autobus č. 136. „Při střetu vozidel došlo ke zranění další cestující,“ uvedla mluvčí. Řidič osobního vozidla, který kolizi zavinil, z místa nehody ujel.

 

Fotogalerie
9 fotografií