Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nezodpovědný muž fotil uprostřed tajfunu. Měl s sebou dvě malé dcerky

Autor: nkov - 
17. září 2018
20:50

Když město Kennedy Town v Hongkongu zasáhl tajfun Mangkhut, byl Joseph Anthony (44) ukrytý v bezpečí uvnitř budovy a natáčel zuřivou vichřici. S extrémním počasím však neměl problém muž, kterého Anthony zachytil na videu. Ten se i se svými dvěma dcerami vydal na lov nejlepší fotografie. Ta byla očividně důležitější než bezpečí jeho dětí.

Autora videa šokovalo zjištění, že lidé využívají zuřící bouřky pro pořízení vzrušujícího záběru, ještě podivnější bylo zjištění, že na fotku pózovaly dvě malé dívky.

Muž se rozhodl vzít děti ven uprostřed silné bouře, podle vylidněných ulic bylo však poznat, že nejde o ten nejlepší nápad. Proč by pro fotografii riskoval zdraví a bezpečí svých dětí, je otázka, která zůstává nezodpovězená.

„Byl jsem překvapený, když jsem viděl muže s dětmi venku. Všiml jsem si, že se zastavil, aby pořídil fotku uprostřed silnice. To mě zaujalo, tak jsem je natáčel,“ popisuje situaci Anthony.

Tajfun Mangkhut zasáhl Hongkong v neděli, během noci přitom neustále sílil, k ránu už měl dokonce sílu hurikánu. „Nejsilnější větry byly kolem 11 dopoledne až k poledni, zároveň hodně pršelo. Později, když se vítr trochu utišil, byl déšť stále silný,“ říká Anthony.

Zobrazit celou diskusi