Daleko od domova. Tak zní podtitul právě natáčeného pokračování Spider-Mana, které už příští rok zamíří na plátna kin po celém světě. A skutečně – američtí filmaři přesídlili z Hollywoodu do samého srdce Evropy. „Hned první natáčení probíhalo na Karlově mostě. Pět hodin se tam točila jedna a táž scéna,“ popsal Blesku člověk ze štábu.

Představitel Spider-mana Tom Holland a jeho filmová partnerka Zendaya z předchozího dílu se proplétali mezi turisty na mostě a chodili tam a zpátky. Jeden bez druhého nedal ani ránu.

„Tom byl neskutečně milý. Neustále na něho někdo pokřikoval, on se vždy s úsměvem otočil a zamával. Ani ochranka nijak nezasahovala. Je to jedna z nejvstřícnějších hvězd, která tu kdy točila,“ popsal fanoušek komiksových filmů. Filmaři najali na tuto scénu několik stovek komparzistů a zaplnili tak jednu z nejkrásnějších a nejfotografovanějších českých památek.

Z Prahy se filmový štáb přesune ještě tento týden do Liberce, kde se bude točit přímo v jeho centru na náměstí. „Americká produkce strašně tajila, o jaký film se jedná. Uváděla ho pod krycím názvem BOSCO. Jako by nevěděli, že se v Praze všechno rozkecá!“ dodal fanoušek.

Třetí Spider-Man v řadě

Tom Holland je v marvelovských filmech Spider-Manem od roku 2015, předtím tuhle roli zastávali Andrew Garfield (35) a hlavně Tobey Maguire (43). První film Hollandovi vydělal s bonusy odhadem čtyři miliony dolarů (87 mil. Kč), avšak předpokládá se, že další díly z něj udělají skutečného pracháče hollywoodské kategorie!

Manévry v Liberci

Americký velkofilm se nenatáčí jen v Praze, štáb už má zabraná i prostranství v Liberci, dokonce na náměstí u radnice už stojí ruské kolo, kolotoč, zastřešené pódium a pouťové stánky. Nápisy na kulisách kupříkladu uvádějí, že jde o pražský karneval kouzel, název Spider-Man nikdo nesmí ani vyslovit.

Podle mluvčího radnice Jana Krále nelze k natáčení nic bližšího říci, je ale zjevné, že nepřijedou obyčejní kejklíři, ale těžké filmařské váhy. Všude jsou rozestavěné filmařské plošiny, po zemi se vinou kilometry kabelů.

„Byl vydán zákaz fotografování z radnice a také majitelé okolních domů mají s produkcí podepsanou smlouvu, že nesmějí pořizovat fotografie,“ řekl Král. Rovněž omezen bude pohyb po náměstí a každou noc mezi 18:00 a 7:00 bude až do 29. září náměstí uzavřené zcela!

Fotogalerie
17 fotografií