Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie dohlédne na volby. Na platech ji to přijde na 30 milionů

Autor: ČTK - 
22. září 2018
09:31

Činnost policie v souvislosti s letošními říjnovými komunálními volbami a volbami do třetiny Senátu bude stát na platech policistů 30 milionů korun. V informaci pro vládu to uvedlo ministerstvo vnitra. Volby v obcích, městských částech a městech a ve 27 senátních obvodech se uskuteční 5. a 6. října, o týden později je na programu případné druhé kolo voleb do horní komory Parlamentu.

Vnitro v materiálu uvádí, že policie bude v souvislosti s volbami do Senátu zajišťovat veřejný pořádek a bezpečnost v 1999 volebních okrscích. „Rovněž bude policie zabezpečovat na celém území státu bezpečnost a ochranu veřejného pořádku voleb do zastupitelstev obcí,“ uvádí zpráva. Dohled na komunální volby bude podle ní spočívat ve zvýšeném výkonu služby na všech místech, které mají k volbám vztah.

Během obou kol senátních voleb bude na platy potřeba 12,86 milionu korun, uvedlo ministerstvo vnitra. Částka zahrnuje i povinné pojistné a odvody. V případě voleb do zastupitelstev pak vyčíslilo vnitro mzdové nároky na 17,36 milionu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa