Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Smajlík slaví! Tyhle způsoby, jak se rozesmát zaručeně neznáte!

/
  • Jen si všimněte, jak často se smějí děti. Zkusíte je napodobit?
    5. října 2018 ● 00:00

    Říká se, že »úsměv stojí méně než elektřina a dává více světla«. Rozjasněte dnešní den a potěšte všechny okolo sebe. Je totiž Světový den úsměvu, který se slaví už 19 let!  Zakladatelem tohoto svátku nebyl nikdo jiný než duchovní otec smajlíka americký zaměstnanec reklamní agentury Harvey Ball. Jeho poselství bylo prosté: „Udělej dobrý skutek, rozesměj alespoň jednoho člověka.“ Kolik lidí dnes dokážete rozesmát vy?

     

     

  • 1.

    Proč se mračíme?

    Mračení je bohužel jednodušší než úsměv. Zapojujeme při něm totiž jen šest obličejových svalů. Podle nedávného průzkumu si dokonce tři čtvrtiny Čechů myslí, že se mračíme více než ostatní národy. Jako nejčastější důvod uváděli dotazovaní národní mentalitu a nedostatek důvodů k úsměvu. Když už se na někoho usmívají, tak prý na partnera nebo na děti a kolegy.

    Autor oblíbeného smajlíku Harvey Ball
    Autor: archiv

  • 2.

    Úsměvem ku zdraví

    Když už nemáte důvod se smát, smějte se alespoň kvůli svému zdraví! Věřte nebo ne, smích a dobrá nálada jsou lepší než léky proti bolesti, uklidňují a odbourávají stres. Že smích má léčivou moc, je přesvědčen i přední český psychiatr MUDr. Karel Nešpor. Podle něj i »umělý smích« má stejně příznivý účinek na tělo jako ten upřímný. Samozřejmě nejobvyklejší a nejsnazší podnět k tomu, aby se člověk zasmál, je žert. Podle doktora Nešpora ale k tomu, abychom se zasmáli, nepotřebujeme pouze vtipné situace...

    Sloní úsměv
    Autor: Profimedia.cz, archiv

  • 3.

    Nahraďte hněv smíchem

    Humor, úsměv či smích použijte v situacích, v nichž byste jindy reagovali hněvem či smutkem. Například v předvíkendové frontě v obchodě, která se zastavila, protože někdo z nakupujících si nemůže vzpomenout na PIN své karty. Zkuste si vymyslet humorná vysvětlení, třeba že se dotyčnému paní pokladní zalíbila a chce se s ní blíž seznámit a zároveň vyzkoušet její trpělivost.

    Autor: istock.com

  • 4.

    Humor v každodenních záležitostech

    Všímejte si humorných situací či lidí a zvířat ve svém okolí. Třebaže ráno vstáváte za šera a váš pes má ještě půlnoc. Leží na zádech, jednu packu nataženou jako by si hrál na supermana. Situační humor můžete vytvářet i záměrně a udělat čas od času něco nelogického, směšného nebo nečekaného.

      

    Autor: Shutterstock.com

     

  • 5.

    Ranní úsměv je správný start!

    Po ránu ještě rozespalí jděte k zrcadlu a usmějte se na sebe. Pokud vám bude připadat nesmyslné řehtat se na sebe, možná se pobavíte o to víc a dobrá nálada vám vydrží celý den.

     

    Autor: istock.com

  • 6.

    Šiřte dobrou náladu

    Určitě tuhle situaci znáte. Ráno v hromadné dopravě a všude kolem zasmušilé obličeje. Co je zkusit rozveselit? Nasaďte si sluchátka nebo otevřete noviny a začněte se usmívat, nebo dokonce smát. Lidé si budou myslet, že se smějete tomu, co posloucháte nebo čtete. A dokonce se úsměvem »nakazí«, protože začnou mít nutkání se také usmívat.

    VIDEO: Holčička se směje i pláče, když se vidí na videu.

    Video
    Video se připravuje ...

    Holčička se směje i pláče, když se vidí na videu. Facebook/Story of this Life

     

     

     

Dnešní horoskopy