Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ztraceného prasynovce Heidi Tomáška (4) vezou domů: Nekompromisní rozhodnutí soudu!

Autor: David Turek - 
15. října 2018
11:24

V tátově náručí, nebo odvážně po svých? Tomášek Figura (4), prasynovec zpěvačky Heidi Janků (55), kterého hledala česká policie i Interpol, by měl v nejbližších hodinách nastoupit do letadla a vrátit se do Česka. Vychovávat ho bude táta!

V neděli před týdnem chlapce v doprovodu strýce z matčiny strany zadrželi na letišti v indonéské Jakartě. Měli namířeno do Malajsie. Bylo to na den přesně 100 dní od vyhlášení pátrání.

Na policii se obrátil zoufalý otec Tomáš Figura (38). Jeho žena Renata (38), s níž se rozvádí, mu syna nechtěla dávat na soudem určené návštěvy. Pak klučina zmizel a ani policii matka zřejmě neřekla, kde je. Soud na ni totiž uvalil vazbu a pátrání po dítěti nebylo zrušeno.

Klučina skončil na české ambasádě, kam si ho přijel táta vyzvednout. Svého potomka tam viděl po neuvěřitelných 16 (!) měsících. Přední dětský psycholog Miloslav Čedík k tomu Blesku řekl, že v případě malého dítěte a tak dlouhé doby odloučení je čeká znovuseznamování.

Nyní s ním otec zamíří zpátky do České republiky a podle informací Blesku bude syna vychovávat. Soud vydal předběžné opatření, kterým mu Tomáška svěřuje do péče.

„Pokud to už víte, tak vám nebudu tvrdit, že to tak není. Celá rodina z toho má obrovskou radost a teď pro Tomáška hlavně chceme klid, aby mohl prožívat klidné a šťastné dětství. To je momentálně jediné, na čem nám záleží,“ potvrdila zpěvačkaHeidi Janků informace Blesku. Policie a státní zastupitelství odmítají kauzu komentovat.

europa ( 16. října 2018 08:21 )

Ten soudce je magor. Vždyť ten chlapeček tátu vůbec nezná, jak mu ho můžou svěřit do péče? V tom má prsty heidi, a doufám, že za to shnije v pekle spolu s vencou flaškou a úchylákem kulínským!!!

asijo ( 16. října 2018 05:07 )

S čím se tady bude zviditelňovat prapomatená Heidi.

Leonie ( 15. října 2018 21:26 )

Těžko můžeme soudit, když neznáme vztahy v té rodině. Pokud by tam skutečně docházelo k domácímu násilí ze strany manžela, tak by matka chtěla své dítě chránit. Ale vzhledem k tomu, že o rozvod nežádala ona, ale manžel, tak to spíš vypadá na to, že se mu chtěla mstít a mít své dítě jenom pro sebe. V tom případě je to krkavčí matka, když ho nechá tak daleko od obou rodičů, i když se strýcem, se kterým ten malý měl jistě dobrý vztah. Ale maminka je maminka. Jako špatné vidím to, pokud mu zdůvodňovali pobyt daleko od domova tím, že ho chrání před jeho zlým otcem. V tom případě by pro něj mohlo být traumatizující, být nečekaně pouze s tímto otcem, bez kontaktu s někým, koho ten malý zná a má k němu důvěru. Tam by asi měla zafungovat ta babička, i přes neshody, které možná se svým zetěm má. Jen si tak říkám, kde nastal problém v komunikaci matky únoskyně s jejím bratrem, že nevěděl, že dítě hledá Interpol. Tady v Čechách to, díky bulváru, věděl každý.

bjuno ( 15. října 2018 21:21 )

Ani neumíš napsat její jméno tak máš do toho určitě co mluvit - okraso pánských ložnic...

borka30 ( 15. října 2018 20:02 )

 Je jen dobře, že Heidi pomohla vypátrat toho malého chlapečka, kterého ta bezcitná matka odložila do Asie. Takové malé dítě a odložit jej do takové ciziny? Nemyslím si o té matce nic dobrého.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání