Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češka zabránila sebevraždě mladé Němky: Dívka (24) se loučila se životem na Facebooku

Německá policie - ilustrační foto.
Německá policie - ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: msj - 
19. října 2018
18:40

Ukázková souhra vnímavé ženy ze Strakonic, českých policistů a jejich německých kolegů zachránila mladé Němce (24) život. Ta totiž na internetu psala příspěvky, které jasně napovídaly tomu, že chce spáchat sebevraždu. Díky včasnému oznámení jihočeským policistům se ji podařilo zachránit.

Operační důstojník jihočeské policie přijal o víkendu, konkrétně pět minut po páteční půlnoci, telefonické oznámení od obyvatelky Strakonic. Ta zjistila na facebookovém profilu jedné ženy, že se pravděpodobně rozhoduje spáchat sebevraždu,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Čtyřiadvacetiletá Němka na svém facebookovém profilu popisovala velké zklamání, vyčerpanost životem a psala o konci života. Češce se od ní ještě podařilo zjistit, že bydlí v Mnichově. Pak žena napsala, že "teď už je jí dobře" a odmlčela se. Policisté v tu chvíli tušili, že jde o minuty. Zkontaktovali tedy společné policejní centrum ve Schwandorfu, odkud se zpráva donesla až do centra Bavorska.  

„Policisté oslovili kolegy z bavorské policie a také speciální policejní oddělení pro sociální sítě. Pátrání se rozjelo! Oznamovatelka mezitím doplnila fotografie ohrožené ženy z jejího profilu. To byl pravděpodobně rozhodující moment tohoto nočního boje o život dosud neznámé mladé ženy,“ uvedl Matzner v tiskové zprávě.

Bavorští policisté tyto informace spojili se svými poznatky a vyrazili se zdravotníky do konkrétní ulice a domu v Mnichově. Přijeli doslova za pět minut dvanáct, žena už totiž spolykala dávku prášků. Naštěstí ji však zdravotníci našli včas a po ošetření byla převezena na kliniku, kde se nyní nachází mimo ohrožení života.

 

Monikay ( 19. října 2018 20:15 )

zajímalo pokud jsou takto rychlí a efektivní i v jiných případech....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání