Parkoviště ve Sportovní ulici je nechvalně vyhlášené. Tentokrát ale policisté trefili do černého. Zhruba po dvou hodinách si všimli podezřelého muže (46), který obcházel auta.

„Když se na něj zaměřili, zjistili, že je ve spojení se dvěma dalšími muži ve věku 43 a 50 let. Dva z trojice pak vnikli do třech vozů a prohledali je. Přišli si však jen na šest krabiček cigaret a pak místo kvapně opustili,“ popsal neúspěšnou akci zlodějů policejní mluvčí Pavel Šváb.

Nejstaršímu z tria se nechtělo do vězení

Neodešli ale daleko, vzápětí skončili v rukou policistů. Jak se  ukázalo, padesátiletý muž nenastoupil do vězení k výkonu trestu za dřívější majetkové delikty, jeho o sedm let mladší komplic zase řídil pod vlivem pervitinu. Trojici tak přibylo obvinění z krádeže a poškození cizí věci a společně putovali za mříže.

V souvislosti s případem by kriminalisté potřebovali mluvit s řidičem stříbrné Škody Octavia, který přišel o otevřený karton cigaret, a motoristou z červeného vozidla nezjištěné značky, kteří ve čtvrtek 11. října v místě zásahu parkovali mezi 16. a 17. hodinou, a odjeli dříve, než je policisté stačili oslovit. „Obrátit se mohou na telefon 974 624 750 nebo tísňovou linku 158,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
8 fotografií