Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vznik Československa přijede oslavit i Merkelová. S Babišem vyrazí na oběd

Autor: Mii - 
22. října 2018
16:20

Další velké jméno přivítá Česko v rámci oslav 100 let od vzniku Československa. Po francouzském prezidentovi Emmanuelu Macronovi nebo americkém ministru obrany Jamesovi Mattisovi přijede i německá kancléřka Angela Merkelová. Uvedl to německý server Die Welt.

Informaci přinesl mluvčí německé vlády Steffen Seibert. Podle něj má Merkelová v plánu oběd s českým premiérem Andrejem Babišem (ANO). Více detailů nesdělil.

Merkelová se tak stává dalším významným státníkem, který na oslavy 100 let od vzniku Československa dorazí. Účast přislíbil také Emmanuel Macron, který se v pátek podle mluvčího Jiřího Ovčáčka sejde s prezidentem Milošem Zeman. V plánu je rovněž schůzka s Babišem.

Na oslavách budou přítomní také slovenský prezident Andrej Kiska nebo americký ministr obrany James Mattis. Kiska se zúčastní piety na Vítkově a Mattis vojenské přehlídky na Evropské třídě.

Angela Merkelová se již letos s Babišem setkala:

willi48 ( 22. října 2018 20:03 )

Pokud by chtěla ještě přijet Terezka z Británie a duce Conti, nebylo by lepší, aby se sešli spolu s Makrelou a tím francouzským ušáčkem v Mnichově. Mohli by výročí vzniku ČSR oslavit opravdu příznačně. A koneckonců, mohl by se tam s nimi setkat i slovenský prezident Kiska, slováci si do nás v roce 1938 taky s nadšením kopli. Celá tahle chystaná šaškárna je jeden velkej nevkus.

willi48 ( 22. října 2018 19:53 )

Viděl jsi, obdivovateli Bureše, psaný text z pera tvého velkého Boha Bureše ? Jestli ne, tak se uklidni, jeho písemný projev je totiž něco hrozného, skutečně jen pro silné žaludky. Proti tomu je jeho ústní projev (jakkoliv je to také hrůza) naprostá pohoda.

arne100 ( 22. října 2018 19:39 )

Kam se ale hrabe na tebe ty jsi byl znám jako práskač tak to nyní svádíš to tvé svinstvo na druhé

arne100 ( 22. října 2018 19:37 )

zdenekkkk:Jestli je tady někdo magor tak jsi to ty z tvé estebácké rodiny

jentakjenkobliha ( 22. října 2018 19:33 )

vog,ht: Tady erekce nedocílíš, zvadlý vocase, zkus mraveniště.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa