Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec oblékl syna jako Hitlera a sám šel za nacistu o Halloweenu. Lidé mu vyhrožují smrtí

Autor: shp - 
30. října 2018
12:09

Byl Halloween, sváteční doba, o níž se děti ve Spojených státech převlékají do nejrůznějších kostýmů a chodí koledovat o sladkosti. Otec Bryant Goldbach z Kentucky však o svátku všech mrtvých tvrdě narazil. Svého pětiletého syna převlékl za nacistického diktátora Adolfa Hitlera, zatímco sám oblékl nacistickou Waffen-SS uniformu.

Jejich kostýmy vyvolaly poprask nejenom na ulici, ale hlavně poté, co se fotky s Goldbachem dostaly na internet. On sám je přitom zveřejnil na vlastním facebookovém profilu. A to neměl dělat. Lidé mu začali vyhrožovat fyzickým násilím i smrtí. Goldbach tak prožil krušné chvíli na veřejnosti i doma za počítačem.

Dnes v noci dospělí vyhrožovali dítěti kvůli jeho kostýmu. Vyhrožovali také jeho mámě a tátovi. Vyhrožovali, že mu oblek servou, zatímco křičeli obscénnosti a strašili malé dítě. Každý, kdo nás zná, ví, že milujeme historii a často se oblékáme jako historické postavy,“ napsal Goldbach na sociální síti a snažil se hájit své slabomyslné rozhodnutí.

Lidí mu začali psát výhrůžky jako: „Měl by ses dívat přes rameno,“ nebo „Zbijeme tě baseballkami“. Výjimkou nebyly ani hrozby smrtí. Goldbach inkriminované fotky ze svého profilu stáhl. Nejdřív se rozčílil a napsal, že kdo vyhrožuje jemu synovi, zahrává si s ohněm. Pak se ale umírnil a přišel s klidnějším prohlášením.

Rozumím, že jsou lidí rozčílení, ale prosím, nechte moji rodinu být,“ napsal. Na svém profilu má dále německou vlajku a fotku Braniborské brány, nacistické materiály však smazal. Goldbach má podle všeho čtyři děti a pracuje v klenotnictví. Lidé na sociálních sítích jeho počínání svorně veřejně odsoudili. Adolfa Hitlera v oblibě nemají.

cocumysvole ( 30. října 2018 13:51 )

Curak: NOMEN OMEN

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání