Ať už totiž zůstanete doma v Česku nebo se na hory vypravíte třeba do sousedního Slovenska nebo Rakouska, zimní sporty nejsou určitě to jediné, co vás tam nadchne. Objevte termální lázně, kde se vám pěkně uvolní namožené svaly, sáňkujte, bruslete a pokud máte odvahu, zkuste i něco dobrodružného.

Vánoce na českých horách: zábava pro všechny

Například na Lipně - pokud se poštěstí a budou mrazy – se kromě lyžování projedete i po takřka 11kilometrové bruslařské dráze, která je nejdelší na světě.  Ve Špindlerově mlýně mají zase nejdelší osvětlenou sáňkařskou dráhu v ČR. Měří bezmála 3 kilometry a nadchne malé i velké.

Milovníci adrenalinu si na horách vyberou z množství snowparků, vyzkouší snowkitting (např. Boží dar) nebo ledolezení (např. Ledová stěna v Liberci). A jestli chcete po lyžování relaxovat pěkně v teple v termálním bazénu, jeďte třeba do Velkých Karlovic v Beskydech.

Slovensko a Rakousko: ze sjezdovky do teplé vody

Pokud vás kombinace lyžování a koupání v termálech láká, vypravte se k našim sousedům. Jedním z tipů je aqvapark Meander Oravice v Západních Tatrách, který leží přímo u sjezdovky. Skvěle si zalyžujete a pak se vykoupete v léčivé geotermální vodě bohaté na mangan, vápník, hořčík, železo a další blahodárné látky.

Vodní park s termálními bazény, množstvím atrakcí a velkým saunovým světem, to je Bešeňová v nízkých Tatrách. V okolí obce je několik lyžařských středisek včetně oblíbené Jasné. Praktické je, že obě místa přes zimu spojuje ski & aqua bus.

V Rakousku si teplou koupel s výhledem na zasněžené vrcholky Alp užijete třeba v termálních lázních Aqua Dome v Tyrolsku, lázních Bad Gastein ve Vysokých Taurách nebo Bad Kleinkirchheim v Korutanech.