Na pozemku původně stávala viktoriánská chata ze dřeva. Nahradil ji kompaktní moderní dům pro rodinu. Protože cílem architektů nebylo demolovat, ale navázat na minulost, chatu pečlivě rozebrali. Každý kus označili, uložili a poté použili na nové konstrukci. Budova tak neztratila nic ze svého kouzla. Využívá ho novým, čerstvým způsobem.

Majitelé dostali od úřadů povolení zastavět 100c% stavebního pozemku. Nezbyl tak žádný prostor pro terasu. Architekti vyřešili problém šalamounsky. Uvnitř domu vytvořili místa, ze kterých je pohodlný přístup k venkovnímu prostředí. Vizuálně řešení doladili použitím velkoformátových otvorů a zeleného koberce na schodech.

Velké posuvné okenice otevírají hlavní obytnou zónu, takže si můžete připadat, jako byste stáli venku na verandě. Dům je také perfektně koncipován pro křížové větrání. Místnosti nejsou široké a na obou stranách jsou okna.

Aby bylo možné vyhovět potřebám početné rodiny, je dům rozvržen do několika podlaží, která spojuje vertikální schodiště. Jen pár kroků od schodů je krytý venkovní prostor, kde se majitelé mohou těšit výhledem do sousedství a čerstvým vzduchem.

Fotogalerie
31 fotografií