Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda za bílého dne: Tátu zastřelili na parkovišti před obchoďákem!

Video se připravuje ...
Autor: ital - 
16. listopadu 2018
10:34

Chtěl jenom oslavit s manželkou narozeniny, domů se však již nevrátil. Shaie Mohapiho (†54), který pracoval jako šéf bezpečnosti pro jihoafrickou důlní společnost Sibanye-Stillwater, na parkovišti před obchodním domem zastřelili dva lupiči. Utržil pět střelných ran a na místě zemřel.

V sobotu odpoledne jel Shai Mohapi se svou ženou nakupovat do obchodního střediska Commando Shopping Centre ve městě Welkom. Jeho manželka ten den slavila narozeniny a potřebovala sehnat jídlo na oslavu a ingredience na dort. Mezitím, co byla vevnitř v obchodě, došlo venku na parkovišti k hrůznému činu.

Bezpečnostní kamery zachytily dva muže pomalu se blížící k modrému VW Polo, v němž Mohapi seděl. Jeden z nich předstíral, že telefonuje. Druhý z nich náhle vytáhl zbraň a prudce otevřel dveře od auta, načež se jeho kumpán nahnul dovnitř, aby vytáhl klíčky. Střelec zamířil zbraň a na snímcích je vidět, jak z hlavně vychází kouř.

Svědkyně známá pouze jako Belinda řekla, že jakmile manželka oběti viděla, co se stalo, křičela: „To je moje auto!“ Když spatřila, jak jejího muže násilníci vytáhli a nechali ležet na zemi, padla na zem a dala se do křiku: „Ach bože, ne, ne!“

Muži poté nasedli do auta zavražděného a z místa činu odjeli. Kolemjdoucí svědci do incidentu nijak nezasáhli, a když útočníci ujeli, nechali nebohého muže ležet na parkovišti a dál si hleděli svého.

Podle vyjádření policie utrpěl Mohapi tři střelná zranění do hrudníku a další dvě do horní končetiny. Byl prohlášen za mrtvého ihned na místě. „Odcizené vozidlo jsme později nalezli. K žádnému zadržení pachatelů však ještě nedošlo a neustále po nich pátráme, “ oznámil policejní mluvčí, kapitán Stephen Thakeng.

Ab1234cd4321 ( 16. listopadu 2018 16:08 )

No a takový ksindl nám sem chtějí tahat.

5nastolevceskych ( 16. listopadu 2018 14:41 )

Vidím to jako vzkaz soudruhů zemanoidů novinářce Slonkové, aby už byla hodná, protože příští vražedný útok na ní se již může povést.

iFender ( 16. listopadu 2018 14:14 )

Divim se,ze belosi tam odsud nevypadnou.Kolik jich musi brutalne zemrit nez to pochopi?V Zimbabwe(Rhodesie) vrazdili farmare jak na bezicim pase a vrahum se nic nestalo,naopak byli od Mugabeho jeste pochvaleni.Dnes uz jsou temer vsechny farmy zpustle a cerni prosi at se farmari vrati.Dnes nemaji co do huby a nejsou schopni sami takovou farmu vezt.Jen blazen by se vracel! Cetl jsem pred x lety kratky clanek ze Zimbabawe jak prepadli ex zamestnanci farmy sveho farmare i s rodinou.Syna uvarili v kotli horkou vodou pred zraky rodiny a nakonec je vsechny zavrazdili. Od techto barbaru jen dal ,at si ty svoje nerosty vytezeji sami,vlastnima rukama.

lubosbeyr ( 16. listopadu 2018 12:43 )

Actimel ( 16. listopadu 2018 10:58 )

Prostě si vezmou co chtějí a je jim jedno jakým způsobem! Lidský život u nic nic neznamená! Jsou horší jak opice

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání