Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvojice díky virální kampani vybrala miliony pro mladého bezdomovce: Všichni tři jsou podvodníci!

Autor: csk - 
19. listopadu 2018
06:05

Vloni na podzim svět obletěl dojemný příběh o bezdomovci, který daroval své poslední peníze ženě, která je potřebovala na benzín. Ta se mu za jeho samaritánský čin odměnila internetovou sbírkou, která na tuláka vybrala v přepočtu 8 milionů korun. Peníze se k němu nikdy nedostaly a bezdomovec se o ně soudil. Nové skutečnosti ve vyšetřování však naznačily, že byl doják habaďůra od začátku až do konce.

Minulý rok v listopadu došel šestadvacetileté Kate McLureové na okraji města benzín. Naštěstí se kolem procházel dobrosrdečný bezdomovec Johnny Bobbit. Neváhal a dívce v nesnázích pomohl finančním darem - přispěl jí na benzín posledními dvaceti dolary, které měl u sebe.

Dívka to nenechala jen tak a snažila se mu za dobrý skutek náležitě odvděčit. Se svým přítelem rozjela na internetu sbírku, která měla za cíl vybrat pro muže na ulici 10 tisíc dolarů. Dojemný příběh chytl za srdce mnoho lidí a sbírka nakonec vybrala 40krát víc (v přepočtu 8,8 milionu korun), než bylo původně v plánu.

Okradli ho

S tak obrovskou částkou nikdo nepočítal, a páru se tak podle všeho zničehonic zmocnila chamtivost. Vybrané peníze tulákovi neposlali a místo toho si začali žít v luxusu. Bobbit to nenechal jen tak a povedenou dvojici zažaloval za zpronevěru. Partneři oponovali, že mu peníze pošlou, až se tulák zbaví drogové závislosti.

Celá eskapáda otřásla důvěrou mnoha lidí. Do případu se po žalobě vložila policie a nyní vyplynuly na povrch skutečnosti, které znovu zamíchaly kartami. Ve čtvrtek prokuratura obvinila z krádeže celou trojici. Vyšetřovatelé totiž došli k závěru, že celá historka byla vymyšlená a šlo o dobře naplánovaný podvod, za kterým stál i bezdomovec.

Zinscenované divadlo

Z důkazů je patrné, že se všichni tři znali dávno před epizodou s benzínem. „Johnny Bobbitt často vysedával v jednom podchodu nedaleko kasina, kam chodili Mark s Kate. Jednoho dne se potkali, spřátelili, pár mu dal 10 dolarů, nějaké kafe a jídlo,“ uvedl žalobce Scott Coffina. 

Kdo stál za sehranou benzínovou epizodou, zatím není jisté. Vyšetřovatelé ovšem na Bobbittově facebookovém účtu podobnou historku s benzínem našli už v příspěvku z roku 2012.

Zdá se, že trojice kumpánů si vymyslela dojemný příběh, kterým by vydělali přes internet na důvěřivých dárcích. Peníze si potom měli rozdělit. Problém nastal, když sbírka vybrala mnohem více peněz a pár, který měl pod kontrolou bankovní účet, se s Bobbittem odmítl podělit o miliony.

panda82 ( 19. listopadu 2018 10:56 )

Všechny sbirky jsou dobře promýšlený podvod, lidé s dobré víře pomoci potřebným, se dovědí, že než by se měl starat stát, aby bylo na nemocné, nebo aby nebylo bezdomovectví (na tom se podepsal Havel, udělil amnestii, ale už se nestaral, jestli mají všichni kam jít, nebo zůstat na ulici) tak si to rozdělí úřednici a poslanci. Kolik stojí těch 9% v měsíčním rozpočtu navíc, daňové poplatíky , máme na to nebo se bude zdražovat,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání